Sharp Presenteert 4,1-inch Quad HD-scherm Voor Smartphones

Sharp 4,1 inch IGZO LCDSharp heeft een 4,1-inch scherm gepresenteerd met een resolutie van 1600 bij 2560 pixels. Dit is een hogere resolutie dan de huidige Quad HD-schermen en komt neer op 736 pixels per inch.

Het scherm van Sharp is indrukwekkend aangezien de PPI “pixels per inch” een stuk hoger ligt dan bij de huidige top toestellen. Het scherm van Sharp heeft 200 pixels per inch meer dan de LG G3, terwijl dit één van de smartphones is met de hoogste pixeldichtheid. Wat Sharp wil bereiken met het super scherpe IGZO LCD-scherm is niet helemaal duidelijk. Bij de huidige top toestellen zijn de pixels al zo klein dat onze ogen geen verschil kunnen waarnemen. Het lijkt dus ook meer een gimmick dan een handige functie.

Sharp heeft laten weten dat het gepresenteerde display pas in 2016 in smartphones kan worden geplaatst. Sharp wil in 2016 ook schermen van 5 tot 6-inch met een 4K-resolutie (2160 bij 3840 pixels) op de markt brengen. Het is niet bekend of fabrikanten al interesse hebben in de nieuwe schermen van Sharp.

bron [techzine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.