Vingerafdruk Na Te Maken Op Basis Van Foto’s

smartphone vingerafdrukDe nieuwste smartphones zijn dankzij vingerafdrukscanners extra veilig en alleen toegankelijk voor de eigenaar van het toestel. Toch blijkt dat dergelijke beveiligingen steeds makkelijker te hacken zijn. Zo weten we al dat hackers je toestel kunnen kraken op basis van een afdruk op een glas. Maar hackers hebben nu ook aangetoond dat een vingerafdruk is na te maken op basis van foto’s van een vinger.

Onder andere de iPhone 6 en de Galaxy S5 zijn voorzien van vingerafdrukscanners en voor velen een extra reden om deze toestellen te kopen. Ook zal deze beveiliging steeds meer worden toegepast in aankomende tablets. Maar is dit wel de perfecte beveiliging?

Hackers als Jan Krissler van de Chaos Computer Club noemen de vingerafdrukscanner een “beveiligingsplacebo”. Iets wat je het gevoel geeft van extra veiligheid, maar in werkelijkheid niet echt zo is. Hij is er namelijk in geslaagd om met een normale consumenten camera een vingerafdruk na te maken die vervolgens kan worden gebruikt om je smartphone te ontgrendelen.

Krissler zou tijdens een publiek evenement van de Duitse minister van Defensie enkele foto’s hebben gemaakt van haar duim. Aan de hand van deze foto’s kon de hacker een vingerafdruk genereren die uiteindelijk zou kunnen worden gebruikt voor het ontgrendelen van haar smartphone.

Uiteraard kost deze manier van hacken veel tijd en planning en hebben gewone gebruikers weinig te vrezen. Ook is een vingerafdruk beveiliging nog steeds een stuk veiliger dan een pincode, maar de hacker wil hiermee aantonen dat biometrische beveiliging niet zo veilig is als werd gehoopt.

bron [techzine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *