Android 5.0 (Lollipop) Last Van Geheugen-bug

android-lollipopGoogle heeft bevestigd dat Android 5.0 (Lollipop) last heeft van een bug, waardoor er te veel geheugen wordt gebruikt en applicaties plotseling crashen. Google werkt momenteel aan een oplossing.

Onder andere via het AOSP-forum klagen Android 5.0-gebruikers al geruime tijd over de zogeheten geheugen-lek. Google heeft nu bevestigd dat er inderdaad een bug aanwezig is waardoor er niet optimaal gebruik kan worden gemaakt van het geheugen, en dat Google momenteel werkt aan een oplossing. Wanneer Google een update met fix zal uitrollen is niet bekend.

Niet iedereen heeft last van de bug, maar mensen die dat wel hebben ervaren problemen die veroorzaakt worden doordat er te weinig geheugen vrij is. Hierdoor zullen vooral zwaardere applicaties, zoals bijvoorbeeld games, spontaan crashen om meer ruimte te creëren.

De bug is zowel aanwezig in Android 5.0 als in Android 5.0.1. Deze laatste versie is alleen beschikbaar voor Google’s eigen Nexus-toestellen. Het is niet bekend of Google de bug zal oplossen in Android 5.1 of mogelijk al in een eerdere versie. Android 5.1 zal begin 2015 worden uitgerold.

via [techzine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *