Doro Introduceert Telefoons Voor Blinden en Slechtzienden

Doro Claria 820Doro en Cliara hebben samen twee telefoons gemaakt die speciaal zijn gemaakt voor blinden en slechtzienden. De toestellen zijn voorzien van grote fysieke knoppen en een ingebouwde stem die de gebruikers begeleid bij elke stap.

De Doro Claria 820 beschikt over grote fysieke toetsen en een goede houvast. Over de specificaties is nog weinig duidelijkheid, maar de smartphone is gebaseerd op de Doro Liberto 820, welke is voorzien van 1GB werkgeheugen en 4GB opslagruimte. De interface is volledig sprekend. De gebruikers worden dankzij deze stem bij elke stap begeleid. De ingebouwde camera functioneert als “intelligent oog” en kan assisteren bij lezen en kan kleuren identificeren.

De smartphone is verder voorzien van standaard applicaties zoals een muziekspeler, een e-mail applicatie en een webbrowser. Doro heeft ook een kleinere Doro Claria 820 Mini geïntroduceerd. Wanneer beide toestellen op de markt zullen verschijnen en wat voor adviesprijs de toestellen meekrijgen is niet bekend.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.