Facebook-update Laat Blinden Foto’s “Zien”

Facebook-blind-fotoFacebook heeft een update uitgebracht voor de iOS-versie van de Facebook-app. Dankzij deze update kunnen blinden foto’s die in de tijdlijn staan “zien”. De Facebook-app kan de foto namelijk in spraak beschrijven, zodat de gebruiker weet wat voor afbeelding in de tijdlijn staat.

Voor iOS-gebruikers was het al mogelijk om teksten in de tijdlijn te laten voorlezen door de Facebook-app, maar foto’s werden simpelweg omschreven met de term ‘foto’. Dankzij fotoherkenningssoftware kunnen foto’s nu echter in het kort worden omschreven. Zo krijgen gebruikers bij een foto van een pizza bijvoorbeeld te horen “pizza, voedsel“. Of bij een foto van een bos “bomen, hemel, buiten“.

Ontwikkelaar Shaomei Wu van Facebook zegt het volgende. “Hoewel deze technologie zich nog in de beginfase bevindt, is het omschrijven van foto’s met de huidige mogelijkheden een belangrijke stap naar het voorzien van de gemeenschap met visuele beperkingen van hetzelfde plezier dat alle andere van foto’s hebben.

De update is momenteel alleen beschikbaar voor iOS, maar zal binnenkort ook naar Android worden uitgerold.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.