Apple dient klacht in bij EU over Motorola

We blijven bezig met nieuws rondom Apple en haar vele klachten en aanklachten. Dit keer heeft Apple een klacht ingediend bij de Europese Commissie over Motorola Mobility. Apple beweerd dat Motorola zich niet aan de zogenoemde FRAND-voorwaarden houdt.

De Commissie moet volgens actie ondernemen ‘met betrekking tot de standaard essentiële patenten’. Deze patenten -ook wel SEPs genoemd- zijn patenten op hele brede technologieën, die dus door veel bedrijven gebruikt worden. Een bekend voorbeeld is bijvoorbeeld het patent op de 3G technologie.

De Klacht
“Op 17 februari 2012 ontving het bedrijf een brief van de Europese Commissie waarin de Commissie meldt dat het een klacht van Apple tegen Motorola Mobility heeft ontvangen met betrekking tot de handhaving van Motorola’s standaard essentiële patenten die in strijd zouden zijn met Motorola’s FRAND-verplichtingen”, aldus het rapport.

FRAND
De afkorting FRAND staat voor Fair, Reasonable en Non-discriminatory. Dit houdt in dat bedrijven geen onderscheid mogen maken tussen fabrikanten bij het verstrekken van licenties op hun patenten. Een tijdje terug heeft Motorola een licentie aangeboden aan Apple, onder voorwaarde dat Apple 2,25% van de opbrengsten moet afdragen aan Motorola.

Apple heeft dit geweigerd en is sindsdien bezig met een onderzoek, om te kijken of er meer bedrijven zijn die opbrengsten afdragen aan Motorola in ruil voor een licentie. Oftewel, Apple verdenkt Motorola ervan dat zij voor Apple andere voorwaarden hanteren.

Enfin, het is nog niet duidelijk of de Commissie überhaupt een onderzoek naar Motorola in gaat stellen. Tot dan heeft Motorola nog de tijd om te reageren op deze aantijgingen. En zoals altijd, wij houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen.

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.