‘Gear Blink’: Samsung Vraagt Patent Aan Voor Augment Reality Contactlens

Samsung-Gear-BlinkSamsung heeft een patent aangevraagd voor een slimme contactlens met Augment Reality functies. De lens zou de naam Gear Blink krijgen en laat virtuele beelden over het gewone zicht heen zien.

Het patent die Samsung heeft aangevraagd heet “Smart contact lens for augmented reality and methods of manufacturing and operating” en zou in 2014 al in thuisland Zuid-Korea zijn ingeleverd. De contactlens bestaat uit een klein scherm, een camera, een RF-antenne en sensoren om de oogbewegingen te detecteren. De gebruiker kan de lens bedienen door zijn ogen te knipperen.

De functies van de ‘Gear Lens’ zijn waarschijnlijk te vergelijken met die van de Google Glass. Zo ziet de gebruiker de gewone wereld, maar de lens kan virtuele objecten projecteren. Deze samenvoeging van de echte wereld en computer gegenereerde beelden heet Augmented Reality. De exacte functie van de lens is echter niet bekend, omdat de patent alleen de hardware en het design omschrijft.

Het vastleggen van een patent betekend echter niet dat het product ook op de markt zal verschijnen. Veel fabrikanten vragen patenten aan, puur om er voor te zorgen dat andere fabrikanten hier geen gebruik van kunnen maken. Ook is het mogelijk dat het product pas over vele jaren op de markt zal verschijnen, omdat de technologie simpelweg nog niet geavanceerd genoeg is om een dergelijk product op korte termijn te ontwikkelen.

via [wearablesmagazine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.