Mobiel gamen overtreft Nintendo DS en PSP

Flurry Analytics heeft een leuk onderzoekje gedaan. Uit dit onderzoek is gebleken dat de omzet van de mobiele gamesmarkt op dit moment groter is dan die van de Nintendo DS (en PSP). Was Nintendo DS vorig jaar nog marktleider op de handheld gamesmarkt, is iOS en Android dat nu met een mooie 58 procent van de markt in handen.

Dit jaar heeft Nintendo DS 36 procent marktaandeel van de handheld games. Sony PSP doet het nog slechter met maar 6 procent. De opmars van games op de mobiele telefoon heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat het lekker laagdrempelig is. Een telefoon heb je nou eenmaal en als daar dan spelletjes op gespeeld kunnen worden, dat is dan mooi meegenomen.

Er zijn wel een aantal dingen waar we rekening mee moeten houden om dit onderzoek enigszins serieus te nemen. In het onderzoek is de Nintendo 3DS niet meegenomen en staat de Nintendo DS in zijn eentje tegenover alle iPhone en Android toestellen. Ook wordt er niet gekeken naar de lengte van de spel-sessies. Bijvoorbeeld: Speel je wordfeud 15 keer op een dag 1 minuut en speel je een game op de DS misschien wel 3 uur achtereen.

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.