WattUp Maakt Draadloos Laden Op Meter Afstand Mogelijk

WattUpEen beperkte accuduur is voor veel mensen het grootste minpunt van een smartphone of tablet. Een accu met een grotere capaciteit blijkt minder eenvoudig dan het klinkt, maar er zijn gelukkig andere manieren waardoor we onze mobiele toestellen langer kunnen gebruiken. Zo heeft Energous een manier gevonden om opladen van toestellen op afstand mogelijk te maken. De oplossing is WattUp.

Energous, het bedrijf achter WattUp heeft een goedkeuring ontvangen van de keuringsinstantie FCC, waardoor ze het product nu in Amerika mogen verkopen. WattUp maakt gebruik van een techniek die het mogelijk maakt om toestellen tot op een afstand van 90 centimeter draadloos op te laden. WattUp kan meerdere toestellen tegelijk opladen, waardoor het de ideale laadstation is om al je toestellen in de omgeving van je bureau constant te voorzien van stroom.

Op dit moment werkt WattUp standaard nog niet met de huidige smartphones, omdat toestellen eerst moeten worden uitgerust met hardware die kan communiceren met WattUp. Als fabrikanten deze technologie gaan omarmen en je in je huis meerdere WattUp Midfield transmitters plaatst, dan is het in de toekomst mogelijk om vrij door je huis te lopen terwijl je smartphone opgeladen wordt. Oplaadkabels zijn dan verleden tijd.

Energous heeft nog niet bekendgemaakt vanaf wanneer de technologie beschikbaar zal zijn voor fabrikanten van smartphones.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.