Vivo Presenteert Concept Smartphone Met 98-procent Screen-to-body Ratio en Vingerafdrukscanner In Scherm

Vivo Apex ConceptVivo heeft tijdens de Mobile World Congress een nieuw concept aangekondigd. Het concept met de naam Apex toont een smartphone met een scherm dat 98 procent van de voorkant in beslag neemt. Vivo heeft op een slimme manier de camera en vingerafdrukscanner in het toestel verwerkt.

Vivo heeft een werkende prototype gemaakt van een smartphone waarbij het scherm de volledige voorkant in beslag neemt. Aan de onderkant van het scherm zit een 4,8mm dunne rand. De rand aan de bovenkant is slechts 1,8mm dik. De screen-to-body ratio komt neer op 98 procent.

De vingerafdrukscanner zit verwerkt in het scherm, maar inplaats van een specifieke plek kun je je vinger overal op de onderste helft van het scherm leggen. Doordat er geen ruimte is voor een traditionele selfie-camera heeft Vivo het toestel voorzien van een 8 megapixel frontcamera die wordt ingeklapt als hij niet in gebruik is.

In de onderstaande video zien we de prototype in werking. De prototype zal niet op dezelfde manier op de markt worden gebracht. Waarschijnlijk zal Vivo eerst delen van de prototype verwerken in consumentenproducten.

via [tweakers]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.