Thuraya Presenteert Eerste Satelliet Smartphone Met Android

Thuraya-X5-Touch_Satelliet_smartphoneIn 1992 verscheen de eerste smartphone op de markt, maar er is sindsdien nooit een smartphone met ondersteuning voor satellietnetwerken uitgebracht. Daar komt nu verandering in, aangezien Thuraya een satelliet-smartphone heeft gepresenteerd die draait op Android.

De zogeheten Thuraya X5-Touch is gemaakt voor mensen die zich vaak bevinden in gebieden waar geen mobiele netwerken beschikbaar zijn. Dit kan zijn op de noord- en zuidpool, maar ook op volle zee en andere afgelegen en onbewoonde gebieden. In deze gebieden is satellietcommunicatie vaak de enige manier om in contact te komen met de rest van de wereld.

Ben je in een gebied waar wel mobiele netwerken aanwezig zijn, dan maakt de Thuraya X5-Touch gewoon gebruik van 2G (GSM), 3G (UMTS) of 4G (LTE). De smartphone zal vaak gebruikt worden in afgelegen gebieden en daarom heeft de Thuraya X5-Touch een robuuste en waterdichte behuizing gekregen. De smartphone heeft een 5,2-inch scherm en ondersteuning voor GPS, Glonass en BeiDu en NFC. Welke versie van Android geïnstalleerd is en wat de overige specificaties zijn is nog onduidelijk.

De Thuraya X5-Touch zal pas in het vierde kwartaal van dit jaar op de markt verschijnen en adviesprijzen zijn nog niet bekendgemaakt.

via [gsmhelpdesk]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.