Google’s Robot Duplex Moet Zich Identificeren Bij Telefoongesprek

Google-DuplexGoogle heeft eerder deze week een nieuw experimenteel project gepresenteerd onder de naam Duplex. Duplex is op te roepen via stembediening en kan dankzij artificial intelligence voor jou telefoongesprekken uitvoeren. Een afspraak maken bij de kapper of een restaurant is nog nooit zo makkelijk geweest.

De technologie van Google is indrukwekkend te noemen. Tijdens de presentatie van Duplex liet een levensechte vrouwenstem zelfs “mm-hmm” horen toen de kapster aan de andere kant van de lijn vroeg om een moment geduld te hebben. Hierdoor is er vrijwel geen verschil te horen tussen een echte persoon en de robot.

Er is veel bewondering voor Duplex, maar er zijn ook mensen die zich zorgen maken. Tech-deskundigen vragen zich af of het wel zo’n goed idee is dat robots ons opbellen zonder dat we dat kunnen weten. Een woordvoerder van Google heeft in een reactie op de kritiek echter aangegeven dat Duplex zichzelf “op de juiste wijze zal identificeren” bij een telefoongesprek. Het product is nog niet afgerond en deze identificatie was nog niet aanwezig tijdens de presentatie. Een aantal testgebruikers kunnen deze zomer aan de slag met Duplex.

Bekijk de presentatie van Duplex in de onderstaande video:

via [nos]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.