HTC Ontwikkelt Smartphone Met Blockchaintechnologie

HTC-ExodusDe Taiwanese fabrikant HTC heeft laten weten dat het bedrijf werkt aan een smartphone gebaseerd op de blockchaintechnologie. De zogeheten Exodus ondersteunt de protocollen van onder andere Bitcoin, Ethereum, Dfinity en Lightning Networks.

HTC werkt aan de eerste smartphone van het bedrijf dat is gebaseerd op de blockchaintechnologie, die uiteindelijk het gehele blockchain-ecosysteem zal ondersteunen. Op de website van HTC staat dat de Exodus-smartphone “het aantal nodes voor Ethereum en Bitcoin verdubbelen of verdrievoudigen“. Specificaties en nadere details ontbreken echter nog.

Phil Chen, die ook verantwoordelijk was voor het ontwikkelen van de HTC Vive, schrijft het volgende. “Ik wil een wereld waarin de consumenten daadwerkelijk hun eigen data bezitten zonder de noodzaak van centrale autoriteiten.” Bij de Exodus draait het sterk om de beveiliging van gegevens.

HTC wil een eigen blockchainnetwerk ontwikkelen, waarin alle Exodus-smartphones als nodes de handel met cryptocurrency faciliteren tussen Exodus-gebruikers onderling. Ook overweegt HTC cryptocurrencies als betaalmiddel voor de smartphone, alhoewel HTC nog geen adviesprijs of introductiedatum heeft genoemd.

via [tweakers]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.