Vivo NEX Met 91,2 Procent Screen-to-Body Ratio Officieel Aangekondigd

Vivo-NEXHet is dan eindelijk zo ver, de smartphone waar de media al maanden met bewondering over spreekt is officieel aangekondigd. De zogeheten Vivo NEX heeft de grootste screen-to-body ratio tot nu toe, een opmerkelijke selfie-camera en een vingerafdrukscanner die zit verwerkt in de onderste helft van het scherm.

Vivo toonde in februari een concept-smartphone onder de naam Vivo Apex. Dit toestel is nu officieel uitgebracht onder de naam Vivo NEX. De smarthone beschikt over een 6,59-inch FHD+ Super AMOLED-scherm met een verhouding van 19,3:9. Dit scherm heeft een screen-to-body ratio van maar liefst 91,2 procent. Het vorige record stond op 84,9 procent. Het scherm is daarnaast uitgerust met een ingebouwde vingerafdrukscanner, waardoor je de smartphone kunt ontgrendelen door je vinger gewoon op het scherm te leggen.

Doordat het scherm vrijwel de gelegen voorkant in beslag neemt heeft Vivo de selfie-camera in de bovenkant van de smartphone gebouwd. De 8 megapixel camera schuift uit de behuizing wanneer je de camera gebruikt.

Vivo-NEX-camera

Ook de speakers zitten in het scherm verwerkt door middel van Screen SoundCasting-technologie. Volgens Vivo zou het geluid van de speakers zelfs beter klinken dan dat van de concurrentie. Zo zou de bass krachtig zijn en de treble ‘smoother’ klinken.

Aan de achterkant vinden we een glazen afwerking met “Holographic Diffraction Dynamic Color”. Hierdoor moet de weerkaatsing van licht voor een mooi effect zorgen. Ook vinden we aan de achterkant een 12MP + 5MP camera met 4-axis OIS.

Intern vinden we een Snapdragon 845-processor, 8GB werkgeheugen, 128GB of 256GB opslagruimte en een 3.000mAh accu. Er komt ook een goedkopere variant met een Snapdragon 710-processor, 6GB werkgeheugen en 128GB opslagruimte. De smartphone draait op Android 8.1 (Oreo) met de eigen Funtouch 4.0-schil. Hierin is onder andere de A.I. assistent Jovi aanwezig.

De goedkope variant met de Snapdragon 710-processor krijgt een adviesprijs mee van €518. De krachtigere uitvoering met een Snapdragon 845-processor en 128GB opslagruimte kost €598. De variant met 256GB opslagruimte kost €664. De smartphone is op dit moment alleen in China verkrijgbaar en het is nog onduidelijk of en wanneer de Vivo NEX in de Benelux op de markt zal verschijnen.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.