Samsung Galaxy Note 7 Officieel Geïntroduceerd

Samsung Galaxy Note 7 blauwSamsung heeft tijdens een eigen evenement zojuist de Galaxy Note 7 aangekondigd. Qua specificaties lijkt de phablet veel op de Galaxy S7 Edge, maar de Galaxy Note 7 heeft een paar interessante extra’s, waaronder een irisscanner en een S-pen. Ook zijn de zijkanten van de phablet aan zowel de voorkant als aan de achterkant afgerond.

De Galaxy Note 7 heeft een 5,7-inch Edge-display met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Intern vinden we een 64-bit octacore-processor, 4GB werkgeheugen, 64GB opslagruimte dat kan worden uitgebreid met een microSD-kaart, een 3500 mAh accu, een vingerafdrukscanner, een irisscanner, een USB-C-poort, een waterdichte behuizing met IP68-certificering, een 12 megapixel camera aan de achterkant en een 5 megapixel camera voor het maken van selfies. De phablet draait op Android 6.0.1 (Marshmallow) met de TouchWiz-interface. Samsung heeft de Galaxy Note 7 ook voorzien van een “Secure Folder”. In deze map sla je persoonlijke informatie veilig op.

Samsung-Galaxy-Note-7-zijkant

Verder is er een S-Pen aanwezig die dit keer iets meer functies heeft. Zo is het mogelijk om woorden te vertalen door er met de S-Pen op te tikken. Ook is het mogelijk om de S-Pen te gebruiken als het scherm nat is en kan je snel een notitie maken dankzij “Screen off memo”. Verder zijn er meer handige functies toegevoegd voor het maken van memo’s en tekeningen.

De irisscanner is de meest unieke functie van de Galaxy Note 7. Hiermee is het mogelijk om je toestel te ontgrendelen door even naar de camera te kijken. Voor brildragers of mensen met contactlenzen werkt dit echter niet zo goed. Ook kan de irisscanner moeite hebben in donkere of juist te felle omgevingen.

Samsung Galaxy Note 7 zilver

De pre-order voor de Samsung Galaxy Note 7 start officieel op 16 augustus, maar op onder andere de PDAshop is het al mogelijk een bestelling te plaatsen voor zowel de blauwe, zwarte en zilveren uitvoering. Vanaf 2 september zal de phablet in de winkels liggen voor een adviesprijs van 849 euro.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.