“Alle Nederlanders Hebben Galaxy Note 7 Netjes Teruggebracht”

Samsung-Galaxy-Note-7De Galaxy Note 7, die vanwege brandgevaar door Samsung van de markt is gehaald, is niet meer in Nederland te vinden. Iedere Nederlander die in het bezit was van een Galaxy Note 7 heeft deze netjes teruggebracht naar Samsung.

Dit heeft Samsung laten weten tegenover Tweakers. De Zuid-Koreaanse fabrikant riep eerder alle toestellen terug, omdat er een kleine kans bestaat dat de accu van de Note 7 vlam vat. De mogelijke oorzaak is dat Samsung een te grote accu in een te kleine behuizing heeft geplaatst.

Samsung haalde de Note 7 al van de markt voordat de phablet officieel in Nederland verkrijgbaar was. Een aantal Nederlanders hebben de Note 7 echter geïmporteerd uit andere landen, maar deze zijn ondertussen allemaal weer in handen van Samsung. Zowel in Nederland als in omringende landen is de Galaxy Note 7 helemaal niet meer in omloop.

Note 7 onbruikbaar maken
Om ervoor te zorgen dat iedereen uiteindelijk de Galaxy Note 7 terugbrengt, heeft Samsung al verschillende maatregelen genomen. Zo heeft de fabrikant al een software-update uitgerold die ervoor moet zorgen dat de accu niet tot de volle 100 procent kan worden opgeladen. Dit verkleint het ontploffingsgevaar.

Ook heeft Samsung de Note 7 in Nieuw Zeeland vrijwel onbruikbaar gemaakt door het mobiele netwerk te blokkeren. Hierdoor kunnen gebruikers niet meer bellen, sms’en of internetten.

De allerlaatste berichten spreken zelfs over een software-update in Amerika die opladen helemaal onmogelijk moet maken. Hierdoor is de Note 7 volledig onbruikbaar zodra de accu leeg is. In Amerika zouden nog ongeveer 280.000 toestellen in omloop zijn.

via [computeridee]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *