Super Mario Run Komt Pas Volgend Jaar Naar Android

super-mario-runNintendo zal haar eerste smartphonespel, Super Mario Run, volgende week lanceren voor het iOS besturingssysteem. Mensen met een Android-toestel moeten nog tot volgend jaar wachten, omdat Nintendo bang is dat Android-gebruikers het spelletje illegaal gaan downloaden.

Nintendo is bang dat het bedrijf geld misloopt als ze Super Mario Run nu uitbrengen voor Android. Nintendo wil namelijk niet dat Android-gebruikers het spelletje illegaal gaan downloaden, zonder hiervoor te betalen. Dat geeft Shigeru Miyamoto, de bedenker van Mario, aangegeven in een interview met Mashable. Android zou niet veilig genoeg zijn, waardoor het spel vanaf volgende week alleen voor de iPhone beschikbaar zal zijn.

Nintendo wil alle spelers laten betalen en checkt dat door downloads online te verifiëren. Hierdoor is het alleen mogelijk om Super Mario Run te spelen als je een actieve internet-verbinding hebt. Miyamoto wil niet zeggen of er later misschien een offline-modus zal worden toegevoegd. Hij kan ook nog niet vertellen wanneer de Android-versie in de Play Store komt te staan, maar dit zal nog wel een tijdje duren.

Er komt een gratis versie van Super Mario Run in de app winkels te staan, waarna je voor tien euro de volledige versie kunt ‘unlocken’.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *