Huawei Mate 30 en Mate 30 Pro Officieel Aangekondigd

huawei_mate_30_pro-topHuawei heeft de veelbesproken Mate 30-serie eindelijk officieel aangekondigd. De nieuwste vlaggenschip-smartphones beschikken over een krachtige Kirin 990-processor en een vierdubbele camera, maar Google-diensten ontbreken.

Voordat we ingaan op de specificaties van de smartphone is het belangrijk om te weten dat Huawei vanwege het handelsverbod in Amerika geen Android-licentie heeft ontvangen van Google. Daarom draait de Mate 30 op een versie van EMUI 10 die is gebaseerd op de open-source-versie van Android, zonder Google Mobile Services. Dit wil zeggen dat de Play Store en andere Google-apps niet aanwezig zijn. Als alternatief heeft de fabrikant Huawei Mobile Services geïnstalleerd. Deze service bestaat uit alternatieve apps, zoals de eigen app winkel, genaamd Huawei App Gallery.

Huawei Mate 30 Pro beschikt over een 6,53-inch OLED-scherm met een resolutie van 2400 bij 1176 pixels, een 18:4:9-beeldverhouding, gebogen schermranden (88 graden), HDR 10-ondersteuning, een in-display vingerafdrukscanner en een notch voor de selfie-camera en gezichtsherkenning. De aluminium / glazen behuizing is waterdicht (IP68-rating) en beschikt aan de zijkant niet meer over fysieke knoppen. De knoppen zijn vervangen door aanraakgevoelige zijkanten, genaamd Side-Touch. Je kunt hierdoor zelf de locatie van de knoppen bepalen.

huawei_mate_30_pro

Intern vinden we een 7nm HiSilion Kirin 990-processor. Deze processor is krachtiger en zuiniger dan de Kirin 980-chipset. Verder vinden we intern 8GB werkgeheugen, 128GB of 256GB opslagruimte en een 4500 mAh accu die ondersteuning heeft voor 40 watt snelladen. Je kunt de accu ook met 27 watt draadloos opladen.

De selfie-camera heeft een resolutie van 32MP en aan de achterkant vinden we een vierdubbele camera bestaande uit een 40MP lens, een 40MP groothoeklens, een 8MP telelens met 3x optische zoom en een 3D TOF camera.

De reguliere Huawei Mate 30 heeft een iets kleiner scherm met een kleinere notch. Het gaat om een 6,62-inch OLED-scherm. Ook de accu is met een capaciteit van 4200 mAh iets kleiner. Aan de achterkant vinden we opnieuw een vierdubbele camera, maar de 40MP groothoeklens is vervangen met een 16MP groothoeklens.

De smartphones komen later dit jaar naar Nederland, maar een releasedatum heeft Huawei nog niet gegeven. De reguliere Mate 30 krijgt een adviesprijs mee van 799 euro. De Mate 30 Pro kost 1099 euro.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.