Review NudeAudio Move Super M Speaker

Review-NudeAudio-Move-Super-M-Speaker-4Heb je een superslim idee voor een bepaald product? Dan kun je bij Kickstarter terecht om je idee te pitchen. Met een strak filmpje, wat foto’s en een duidelijke tekst, is het aan jou de taak om mensen over te halen geld te doneren. Met genoeg geld zal jou project uitgevoerd worden. De mensen van NudeAudio hebben het precies zo aangepakt. Zo is er inmiddels al een hele serie Move speakers. De Move Super M is een echte hit geworden op Kickstarter en wij mochten deze speaker reviewen.

Inhoud
Review-NudeAudio-Move-Super-M-Speaker-5
De speaker wordt geleverd in een zwart, kartonnen doosje met een opening erin, zodat de speaker het eerste is wat opvalt. De speaker zit weer in een stevig kastje van plastic. Hierin vindt je ook de handleiding en micro-USB kabel. Wat opvalt is hoe stevig alles aanvoelt. Van de verpakking tot aan de speaker.

Compact en waterbestendig
Er zijn speakers genoeg op de markt, maar sommige speakers blinken echt uit. De Move Super M bijvoorbeeld, blinkt ten eerste uit op het gebied van compactheid. Het apparaatje past goed in je handpalm en kan daarom makkelijk meegedragen worden. De speaker is bovendien compact genoeg dat ‘ie eenvoudig in je broekzak past. Met een dikte van ongeveer 2,5 centimeter is het bovendien moeilijk voor te stellen dat er maarliefst vier speakers in dit beestje verstopt zitten.

Review-NudeAudio-Move-Super-M-Speaker-1Een tweede unieke eigenschap, is dat de speaker voorzien is van een IPX5 waterproof en zandproof normering. Dat maakt de Move Super M ideaal om mee te nemen naar het strand of naar de camping. Verbindt de speaker met je smartphone en zet hem op een tafeltje. Geniet van de muziek en maak je niet druk om de waterballongevechten of de rondvliegende zandkorreltjes. Luister je liever helemaal alleen naar muziek, dan kun je de Move Super M dus zelfs mee onder de douche nemen. Houd wel rekening met het feit dat de speaker vrij slank is, waardoor het apparaatje redelijk makkelijk kan omvallen.

Kwaliteit
Zoals eerder al gezegd, voelt de speaker erg stevig aan. De speakergrill is aan beide kanten hard en weinig buigzaam. De zijkanten zijn van dik rubber en vormen op deze manier ook de waterproof behuizing van de Move Super M. Aan de bovenkant zitten een paar knoppen. Zo is er een aanknop, een Bluetooth-knop en zijn er twee volumeknoppen. Naast de knoppen is een led-lampje geplaatst die aangeeft of er verbinding is.

Review-NudeAudio-Move-Super-M-Speaker-2

Aan de rechterkant is een dikke schoenveter in een lus aan de speaker vastgebonden. Hierdoor kan je de speaker makkelijk uit je broekzak halen. Bovendien geeft dit de speaker een zeer robuust en stoer uiterlijk. Aan de linkerkant zit de micro-USB poort om de Move Super M op te kunnen laden. Deze poort kan met een rubberen klepje gedicht worden, zodat de speaker waterproof blijft.

Review-NudeAudio-Move-Super-M-Speaker-6

Als je via Bluetooth 4.0 verbinding met je smartphone hebt gemaakt, kun je naar je favoriete muziek gaan luisteren. Dankzij de vier speakers (twee voor en twee achter), kun je 360 graden om de Move Super M heen, genieten van elk type muziek. Het volume kan erg hoog en de bass is duidelijk hoorbaar. Wat vaak bij goedkope speakers nog wel eens kan gebeuren, is dat de muziek wat begint te kraken wanneer het volume hoog gezet wordt. Dat is bij deze speaker absoluut niet het geval. Met een batterijduur van 8 uur kun je ook nog eens extra lang feest vieren.

Nu kun je via de speaker ook telefoongesprekken houden, maar gesprekken zullen wat meer kraken en rumoeriger zijn dan via de smartphone. De gemiddelde smartphone is toch beter in het onderdrukken van achtergrondruis en het is daarom aan te raden deze functie over te laten aan je telefoon.

Conclusie (voordelen/nadelen)
De Move Super M is licht in gewicht en compact in design. Maar het is absoluut een zwaargewicht wat betreft kwaliteit. Zowel op het gebied van materiaal als op het gebied van geluid, biedt deze speaker een erg hoge standaard. Door z’n stoere uiterlijk is het ook nog eens een aantrekkelijke speaker om te zien.

Review-NudeAudio-Move-Super-M-Speaker-3

Dankzij Kickstarter is NudeAudio een bedrijf geworden die serieuze concurrentie biedt. En elke nieuwe speaker die ze op de markt brengen, is weer een verbetering ten opzichte van de vorige. De Move Super M is dankzij z’n compacte, waterproof design en de vier krachtige speakers, een geduchte tegenstander voor speakers in dezelfde prijsklasse.

Voordelen
compact en handzaam
waterproof
vol geluid (ook bij volume vol open)
robuust en stoer design
goede batterijduur

Nadelen
– kleinigheden als makkelijk omvallen en telefoongesprekken die je beter via je smartphone kunt houden

Prijs: €99,95

Meer info: via GSMpunt is de speaker te koop en op de website van NudeAudio lees je meer over hun producten.

Eric Eissens

Schrijver van Reviews. Dol op gadgets, graag op de hoogte van alle nieuwtjes rondom Android, en kan nooit wachten op de nieuwste mobieltjes.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *