Review Xtorm Power Station Stage

Xtorm-Power-Station-StageTegenwoordig hebben de meeste mensen een smartphone. Ook een tablet is in bijna elk huishouden wel te vinden. Een smartwatch is nog niet zo doorgedrongen als de twee eerder genoemde producten, maar wordt wel steeds vaker in het openbaar gespot. Fabrikanten hebben daarom producten bedacht waarmee smartphones, tablets en smartwatches samen worden gebracht. Xtorm is bekend van de chargers en heeft iets bedacht waarmee een smartphone of tablet samen met een smartwatch kan worden opgeladen. De Power Station Stage is het resultaat. En die mag er zeker wezen.

Inhoud
Xtorm-Power-Station-Stage-review
Voordat we dieper ingaan op het uiterlijk en de verschillende functies van de Power Station Stage, gaan we eerst kijken wat er in de verpakking zit. Het is een vrij grote doos, voorzien van de bekende wit-zwart-oranje combinatie waar Xtorm graag gebruik van maakt. In de doos treffen we de Power Station Stage aan. Een 48 Watt oplader zorgt voor de stroomtoevoer. Met de korte handleiding wordt je bekend gemaakt met de verschillende functies.

Design en functies
De Power Station Stage is gemaakt van aluminium. Het grote zilveren blok ziet er daardoor niet alleen strak uit, maar is ook zeer stevig. Aan de linkerkant kan een smartphone worden bevestigt (een iPhone). Er is echter genoeg ruimte om een kleine tablet te plaatsen, zoals een iPad mini. Een iPad Air wordt al gauw te groot. Het mooie is dat er zelfs een iPhone of iPad geplaatst kan worden mét een case eromheen. De aansluiting kan namelijk draaien om meer ruimte te geven.

Xtorm-Power-Station-Stage-review-1

Aan de rechterkant is een houder voor de Apple Watch gecreëerd. Je kan hier natuurlijk ook een ander smartwatch omheen hangen, alleen past dit wat minder mooi. De kabel kan mooi weggewerkt worden via de gleuf aan de achterkant van houder. Aan de onderkant bevind zich een klepje die toegang verleent tot een kamertje waar de kabel in opgeborgen kan worden. Hier zit ook de USB-poort waar de kabel op aangesloten wordt.

Xtorm-Power-Station-Stage-review-4

De Power Station Stage is duidelijk vooral bedoelt voor Apple apparaten, maar je kunt er in totaal vier apparaten mee opladen. Aan de achterkant zitten namelijk nog twee USB-poorten. Er zijn genoeg mensen die graag een Android telefoon hebben, maar op een iPad andere taken uitvoeren. Zo kun je via dit apparaat dus je nieuwe Samsung Galaxy S7 én de iPad mini opladen.

Xtorm-Power-Station-Stage-review-3

De onderkant van deze mooie stand, is voorzien van rubberen nopjes. Hierdoor blijft de Power Station Stage beter op z’n plek staan. De iPhone leunt tegen een hard blokje van rubber met afgeronde randen om beschadigingen aan de telefoon te voorkomen. Alle apparaten worden van stroom voorzien dankzij de meegeleverde 48 Watt stroomadapter. Dit is helaas wel een flink blok, waardoor het simplistische en strakke design van de Power Station Stage wat wordt verstoord.

Conclusie (voordelen/nadelen)
De Power Station Stage van Xtorm is een mooi, strak ontworpen blok aluminium. Het is vooral bedoelt om apparaten van Apple mee op te laden, maar met een beetje creativiteit kan deze stand ook prima gebruikt worden in combinatie met Android apparaten. De twee extra USB-poorten zijn een fijne toevoeging. Het is jammer dat de grote charger een beetje uit de toon valt. De kabel van de smartwatch is namelijk wel keurig weggewerkt.

Xtorm-Power-Station-Stage-review-2

Er is rekening gehouden met smartphones en tablets met een case. Ook die kun je gerust aansluiten zonder dat ze klem komen te zitten. Er worden geen extra kabels meegeleverd, wat voor de gevraagde prijs misschien geen overbodige luxe was geweest. Aan de andere kant, worden deze kabels wel meegeleverd met de smartwatch en smartphone, dus het is geen groot nadeel.

Het duurzame uiterlijk zal niet misstaan op je bureau. Je hebt je dure producten op een mooie manier gepresenteerd en ze worden tegelijkertijd opgeladen. Bovendien kun je op deze manier heel makkelijk zien welke berichtjes je op je smartphone of smartwatch binnen krijgt. Xtorm levert dus opnieuw een product van hoge kwaliteit af met een prachtig ontwerp.

 Voordelen

  • mooi design
  • vier apparaten tegelijk op te laden
  • duurzaam
  • oplaadkabel van smartwatch handig op te bergen
  • ook tablet/smartphone is ook op te laden mét case

Nadelen

  • een tikkeltje prijzig
  • geen extra kabels meegeleverd
  • vrij grote charger 

Prijs: €99,- bij Xtorm

Meer info: over de Power Station Stage, of over andere producten van Xtorm

Eric Eissens

Schrijver van Reviews. Dol op gadgets, graag op de hoogte van alle nieuwtjes rondom Android, en kan nooit wachten op de nieuwste mobieltjes.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.