Review Jabra Steel

Jabra-Steel-Review-3Er zijn beroepen waarbij er regelmatig gebeld moet worden. Bellen zorgt er echter voor dat er niet gewerkt kan worden. Tenzij je kan bellen terwijl je werkt. Een headset is daarbij een uitkomst. Is je werk vooral in de open lucht, zoals schilders, straatleggers, gemeentewerkers en glazenwassers? Dan heb je misschien wel iets nodig wat niet zo opvalt, zeer robuust is en een goede geluidskwaliteit heeft. Jabra denkt daar iets voor ontwikkelt te hebben met de Jabra Steel. Maakt dit kleine apparaatje zijn beweringen waar?

Inhoud
Jabra-Steel-Review
De verpakking van de Jabra Steel is zoals je van Jabra mag verwachten. Stevig en mooi vormgegeven en met de kleur geel als opvallendste element van het doosje. Bij het openen zie je direct het product zitten achter een stukje doorzichtig plastic. De Jabra Steel wordt geleverd met een USB oplader, oordoppen in verschillende maten, oorhaken in verschillende maten, oorsokken en een handleiding. Er wordt bij dit product geen zakje meegeleverd om alles netjes in op te bergen, maar het product is zo compact dat je deze makkelijk in je broekzak kan meenemen.

Kwaliteit
De Jabra Steel is een compact en zeer lichtgewicht headsetje. Zoals eerder al is verteld is deze headset bedoelt om gebruikt te worden door mensen met beroepen in de buitenlucht. Door de uiterst robuuste behuizing kan de Jabra Steel echt wel tegen een stootje. Mocht ie van een paar meter hoog op de grond vallen, dan hoef je niet bang te zijn dat de Jabra Steel meteen kapot is. Er hoeft zelfs geen beschadiging aanwezig te zijn, omdat de headset zo licht is.

Doordat de Jabra Steel stof-, water- en schokbestendig is, presteert de headset goed in allerlei weersomstandigheden. Bij veel wind kun je zelfs een zogenaamde windsok om de headset schuiven. Zo wordt omgevingsgeluid nog beter onderdrukt, waardoor de persoon aan de andere kant van de lijn jou nog steeds goed kan verstaan.

Jabra-Steel-Review-1

De Jabra Steel is in twee uur tijd volledig opgeladen en heeft dan een gesprekstijd van ongeveer 6 uur. Met de extra oordoppen en oorhaken kun je de headset beter geschikt maken om stevig in je oor te blijven zitten. Naar mijn mening had dat beter gekund. Als je veel beweegt dan bestaat toch de kans dat de headset uit je oor valt tijdens het werken.

Bediening
Met de Jabra Steel kun je gebeld worden, maar zelf ook iemand bellen. En dat zonder je telefoon tevoorschijn te halen. Je kunt namelijk met je stem een nummer doorgeven. Dit werkt via Siri als je een iPhone hebt, of via Google Now als je een Android toestel hebt. De Voice-knop aan de zijkant van de Jabra Steel maakt dit mogelijk.

Review-Jabra-Steel

Bovenop de headset zit een knop om inkomende oproepen te beantwoorden of te beëindigen. Ook kun je hiermee het laatste nummer opnieuw kiezen. Aan de binnenkant zit de aan/uit-knop en de USB-oplaadpoort. Het klepje, waarmee de oplaadpoort is bedekt, gaat wat lastig open, omdat er een erg klein lipje aanzit om het klepje mee open te trekken. Je kunt met de Jabra Steel ook muziek luisteren als je wil, maar er ontbreken wel volume-knoppen. Hiervoor zul je dus toch je telefoon tevoorschijn moeten halen. Jabra heeft de headset met opzet voorzien van grotere knoppen, zodat de Jabra Steel ook makkelijk te bedienen is met handschoenen aan.

Conclusie (voordelen/nadelen)
Jabra-Steel-Review-2De Jabra Steel maakt qua bouw en robuustheid zijn beweringen zeker waar. Het apparaatje voelt aan als iets dat niet makkelijk kapot zal gaan. De meegeleverde accessoires zijn een fijne aanvulling. De geluidskwaliteit is uitstekend en de bescherming tegen stof, water en schokken is een mooi pluspunt. Ook de vijf jaar garantie die Jabra biedt is zeer positief te noemen. Het is jammer dat er geen volume-knoppen aanwezig zijn en dat de Jabra Steel bij mij niet heel stevig in het oor zat. De Jabra Steel is dankzij de pluspunten wel zeker zijn geld waard en een uitkomst voor mensen die tijdens het werken vaak moeten bellen.

Voordelen

  • compact en strak design
  • goede geluidskwaliteit 
  • uitgebreide accessoires
  • stof-, water- en schokbestendig
  • 5 jaar garantie

Nadelen

  • Jabra Steel zit niet heel stevig in het oor
  • geen volume-knoppen
  • klepje oplaadpoort is lastig open te krijgen

Prijs: €99,99 bij Jabra

Meer info: lees meer over de Jabra Steel

Eric Eissens

Schrijver van Reviews. Dol op gadgets, graag op de hoogte van alle nieuwtjes rondom Android, en kan nooit wachten op de nieuwste mobieltjes.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.