Review Linquet Bluetooth Tracker

Linquet-review-2In het verleden hebben wij een review geschreven over de TrackR Bravo. Dit is een klein apparaatje dat via Bluetooth kan helpen om verloren eigendommen zoals je sleutels of telefoon terug te vinden. Steeds meer fabrikanten brengen vergelijkbare producten op de markt en vandaag kijken we naar de Linquet.

Inhoud
Linquet-reviewNormaal kijken wij bij elke review eerst even naar de inhoud van de verpakking, maar bij de Linquet zijn we hierover snel uitgepraat. In de verpakking zit namelijk alleen de Linquet en een stukje dubbelzijdig tape. Met de tape is het mogelijk om de Linquet op een object te plakken.

Wat is Linquet?

Linquet is een service dat kan helpen bij het vinden van verloren objecten, zoals bijvoorbeeld je portemonnee, je handtas of zelfs je kat. Om gebruik te kunnen maken van deze service heb je een soort Bluetooth tracker nodig. Deze tracker komt in de vorm van een “mini afstandsbediening” met daarop slechts één knop.

Met de knop op de Linquet kun je verschillende taken uitvoeren, afhankelijk van hoe lang je de knop indrukt. Zo kun je een alarm op je telefoon activeren door de knop 2 seconden ingedrukt te houden, of een vooraf ingestelde handeling uitvoeren als je de knop 5 seconden indrukt. Op deze manier kun je de Linquet bijvoorbeeld gebruiken als afstandsbediening voor de camera van je smartphone. (Hier komen we later in de review op terug).

De Linquet is ook andersom te gebruiken. Zo kun je een alarm in de Linquet activeren met de Linquet-app op je smartphone. Met behulp van het alarm kun je je verloren spullen gemakkelijker terugvinden.

Verder kun je instellen dat het Linquet-alarm moet worden geactiveerd zodra het apparaatje buiten bereik is (maximaal 30 meter). Dit is een handige functie om te voorkomen dat je je sleutels per ongeluk thuis laat liggen.

Linquet-review-6

De Linquet is niet alleen nuttig voor het vinden van je spullen binnenshuis, maar de dienst kan ook worden gebruikt voor het vinden van je spullen ver weg. Het is namelijk mogelijk om vrienden toe te voegen aan je Linquet-account, zodat je vrienden kunnen helpen bij het vinden van spullen die je mogelijk bij hun thuis hebt laten liggen.

Als laatste maakt Linquet gebruik van het Linquet-netwerk. Hierdoor zal de locatie van een verloren Linquet-tracker anoniem worden geupload, zodra deze in de buurt komt van een andere Linquet-gebruiker. De eigenaar van de Linquet krijgt een notificatie op zijn telefoon met daarin de locatie.

De Linquet meet 30 mm x 23.4 mm x 4.8 mm, weegt 6 gram en heeft een waterafstotende behuizing. Dankzij de kleine vormgeving zit de Linquet niet in de weg en je hoeft je ook geen zorgen te maken tijdens een regenbui. De Linquet heeft ondersteuning voor Android-toestellen met versie 4.4.4 en hoger en iOS toestellen vanaf de iPhone 4S.

Hoe werkt het?

Nu we weten wat de mogelijkheden zijn, is het tijd om te kijken hoe het Linquet werkt en of alles zonder problemen functioneert.

Om de diensten van Linquet te kunnen gebruiken betaal je een maandelijks bedrag van minimaal $2,50 PM. Je krijgt één of meerdere Linquet’s thuisgestuurd en kunt deze vervolgens via het “+”-symbool in de app toevoegen aan je Linquet-account. Hang de Linquet vervolgens aan je waardevolle spullen, zoals je camera, fiets, sleutelbos, etc.

Via Bluetooth kun je een Linquet tracker synchroniseren met de Linquet-app op je smartphone. Je kunt elke Linquet een eigen naam geven, zoals bijvoorbeeld “rugtas”, en aangeven wanneer een alarm moet afgaan. Ook kun je instellen welke handeling moet worden uitgevoerd als je de knop op de Linquet voor 5 seconden indrukt en wat voor alarm/ringtone je wilt gebruiken.

Linquet-review-3

Het toevoegen van een Linquet werkt eenvoudig en de app is overzichtelijk. In de app kun je aangeven vanaf welke afstand, tussen de smartphone en de Linquet, het alarm in de Linquet moet worden geactiveerd. Ook zal het alarm op je smartphone en op de Linquet worden geactiveerd als je één van de twee uitschakelt of buiten bereik is.

Zodra de Linquet buiten bereik is zal een alarm afgaan. Op deze manier krijg je een waarschuwing dat je je spullen vergeet. Mocht je de Linquet niet vinden, dan zal de tijd en locatie worden opgeslagen. Hierdoor weet je precies wanneer je voor het laatst contact hebt gehad. Mocht een andere Linquet-gebruiker in de buurt komen van jouw verloren Linquet-tracker, dan zal de GPS-locatie via deze gebruiker anoniem worden geüpdatet naar de Linquet-cloud. Op deze manier kun je zelfs als de Linquet onderweg is, bijvoorbeeld als je spullen zijn gestolen, de locatie van de Linquet volgen.

Linquet-review-4

We gaven eerder in de review al aan dat het ook mogelijk is om je smartphone gemakkelijk terug te vinden door de knop op de Linquet 2 seconden in te drukken. Dit werkt zonder problemen. Het is echter ook mogelijk om de camera te openen en een foto te maken door de knop 5 seconden in te drukken.

Deze camera-functie is helaas een stuk minder interessant dan wij hoopten. De “camera-remote” werkt namelijk alleen met de ingebouwde camera-functie in de Linquet-app. Dit is een zeer simpele camera zonder enige settings of filters. Het is dus niet mogelijk om de Linquet-tracker te gebruiken als afstandbediening voor de standaard camera-app op je smartphone. Dit is best jammer want een Bluetooth afstandsbediening voor je smartphone-camera is een leuke gadget en ideaal voor het maken van bijvoorbeeld groepfoto’s.

Een ander nadeel van de Linquet, en elke andere Bluetooth-tracker, is dat je de Bluetooth-verbinding op je smartphone altijd aan moet laten staan. Linquet maakt gelukkig wel gebruik van de energiezuinige versie Bluetooth 4.0, maar er zijn vast veel mensen die, net als ik, Bluetooth normaal uit hebben staan.

Conclusie (voordelen / nadelen)
De Linquet is een leuke gadget en het idee van een Bluetooth tracker is op zich niet verkeerd. Persoonlijk zie ik echter niet heel veel nut in een tracker die vooral goed functioneert op korte afstanden. Daarom zie ik zelf liever trackers met GPS-sensor, inplaats van Bluetooth. Op die manier kun je een tracker hangen aan je duren spullen, zoals je koffer op vakantie, je auto of eventueel je laptop en weet je altijd de exacte locatie. Helaas zijn GPS-trackers uiteraard wel een stukje duurder.

Linquet-review-5

Linquet is dus echt een accessoire voor mensen die altijd dezelfde spullen meenemen naar het werk en regelmatig wat vergeten, of voor mensen die bijvoorbeeld een kat hebben die niet naar buiten mag. Linquet kan ook een handige camera-afstandsbediening zijn, maar persoonlijk gebruik ik alleen de standaard camera-app op mijn smartphone. Het zou mooi zijn als Linquet in de toekomst een update met uitgebreidere camera-functie uitbrengt.

Voordelen
– Compact en waterdicht
– Gemakkelijk in gebruik
– Bluetooth 4.0 voor lange accuduur
– 1 jaar garantie
– Cloud-service en mogelijkheid om Linquet-vrienden toe te voegen

Nadelen
– Camera-functie werkt alleen met de ingebouwde camera in Linquet-app
– Werkt het beste voor korte afstanden
– Maandelijkse kosten om de diensten van Linquet te kunnen gebruiken (minimaal $30 per jaar)

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *