Aantal Gestolen Smartphones Flink Gedaald

smartphone diefstalHet aantal gestolen smartphones is in 2015 flink gedaald. Zo zijn er in het eerste kwartaal van 2015 bijna 20 procent minder toestellen ontvreemd ten opzichte van het vierde kwartaal van 2014. Dit meldt Metro op basis van cijfers van het ministerie van Veiligheid en Justitie.

In het eerste kwartaal van 2015 zijn er ongeveer 2880 toestellen gestolen, tegenover 3600 eind vorig jaar. Volgens Simyo ligt het werkelijk aantal gestolen toestellen echter een stuk hoger. Zo stelt de provider dat er elk kwartaal maar liefst 17.000 mobieltjes worden gestolen.

Het dalende aantal diefstallen heeft waarschijnlijk te maken met de steeds betere beveiligingen die Google en smartphonefabrikanten toepassen in nieuwe toestellen. De nieuwste beveiligingen van onder andere Sony zorgen er namelijk voor dat smartphones onbruikbaar zijn voor dieven, zelfs nadat de fabrieksinstellingen van de smartphone zijn teruggezet. Hierdoor kan de dief de smartphone niet doorverkopen en is het dus minder aantrekkelijk om smartphones te stelen.

via [telegraaf]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *