Review Alfawise BT- 200 Bluetooth Soundbar

Alfawise-BT-200-Soundbar-Speaker-review-1Regelmatig testen wij op de redactie speakers van verschillende merken in verschillende prijsklassen. In deze korte review bekijken wij de Alfawise BT- 200, een zeer aantrekkelijk geprijsde soundbar die aan de TV kan worden aangesloten, maar ook gewoon als draadloze Bluetooth-speaker te gebruiken is.

Inhoud
Net als altijd kijken wij even snel naar de inhoud van de verpakking. De Alfawise BT- 200 komt in een lange doos met daarin de Alfawise BT- 200 speaker, een AUX-kabel, een USB-kabel, een afstandsbediening en een gebruikershandleiding. De meegeleverde kabels gebruik je om de speaker mee op te laden en aan te sluiten aan de TV.

Alfawise-BT-200-Soundbar-Speaker-review-2

Kwaliteit
Allereerst kijken wij even naar de kwaliteit van de speaker. Kwaliteit is onverdeeld in twee categorieën, de bouwkwaliteit en de geluidskwaliteit. Ook moeten we daarbij rekening houden met de prijs. Je kunt de Alfawise BT- 200 hier namelijk al kopen voor slechts €34.

Bouwkwaliteit
De Alfawise BT- 200 is 55cm lang, 5cm breed en bestaat voor een groot deel uit een plastic behuizing. De speaker weegt 630 gram. Aan de voorkant zien we een grill met daarin vier speakers met 5W output. Tussen de grills zit een plastic stukje met daarin een led-lampje die blauw of rood kleurt. Aan de achterkant zitten de verschillende aansluitingen en aan de bovenkant de knoppen om de speaker mee te bedienen. Ondanks de goedkopere materialen voelt het geheel degelijk en stevig aan.

Alfawise-BT-200-Soundbar-Speaker-review-3

Geluidskwaliteit
Als we kijken naar de geluidskwaliteit houden wij ook altijd rekening met de prijs. De volume kan erg luid en het geluid is dik in orde. Het geluid is zuiver en er is genoeg bass aanwezig voor de normale muziek. De speaker is hierdoor meer dan geschikt voor het kijken van een film of het luisteren van een leuke remix, zowel binnenshuis als buitenshuis. Voor de echte audio-freaks is de Bass van de BT-200 niet krachtig genoeg, maar deze mensen kopen waarschijnlijk al snel een duurdere speaker met subwoofer.

Voor het kijken van een film raden we wel aan om de speaker aan te sluiten via een 3.5mm kabel. Bluetooth heeft namelijk een kleine vertraging, waardoor het geluid niet helemaal synchroon loopt met de film.

Uiteraard zijn er betere speakers op te noemen, maar die vallen niet in dezelfde prijsklasse als de BT-200. Als we beseffen dat het gaat om een speaker van 34 euro dan is de geluidskwaliteit dik in orde en misschien zelfs wel indrukwekkend te noemen.

Accuduur
De accuduur is een puntje waar we het even over willen hebben. Deze is namelijk niet heel erg lang, althans volgens de beschrijving op de website. Zo gaat de speaker volgens de beschrijving op een volle accu maximaal 2.5 uur mee. Dit is niet erg lang als je bijvoorbeeld een middagje in de tuin wilt zitten met wat muziek op de achtergrond. Uit onze test blijkt echter dat de accu een stuk langer meegaat dan 2.5 uur. Wij hebben tijdens onze test de speaker namelijk een volle dag aangehad (lees zo’n 12 uur), zonder dat de accu leeg was. Het is onduidelijk of de 2,5 uur een verkeerde indicatie is of dat deze tijdsduur is gebaseerd op de hoogst mogelijke volume, wat veel te luid is als je geen boze buren aan de deur wilt hebben of gehoorbeschadiging wilt veroorzaken. Uit onze test blijkt in ieder geval dat de accuduur dik in orde is en makkelijk een hele dag meegaat.

De Alfawise BT- 200 is overigens niet echt ontworpen als portable speaker, maar als een speaker die bijvoorbeeld een vaste plek onder de TV heeft. Als de speaker op een vaste plek staat kun je de oplaadkabel gewoon in de speaker laten, zodat je nooit een lege accu hebt. Mocht je de speaker toch even ergens anders willen gebruiken, dan heb je deze optie.

Alfawise-BT-200-Soundbar-Speaker-review-4

Persoonlijk luister ik niet hele middagen naar muziek, dus voor mij is een paar uur meer dan voldoende. Zo gebruik ik de speaker bijvoorbeeld alleen draadloos als ik even in een andere kamer wil zitten, daarna hang ik hem weer aan de lader. Een lege accu is in twee a drie uur weer vol.

Functies
De Alfawise BT-200 is een hele complete speaker. Je kunt namelijk op vele manieren luisteren naar muziek. Zo kun je de speaker aansluiten via de RCA-aansluiting op de TV, je smartphone verbinden via Bluetooth of een MP3-speler of computer verbinden via de 3.5mm koptelefoonsluiting.

Ook is het mogelijk om muziek rechtstreeks vanaf een microSD-kaartje af te spelen. Aan de achterkant van de Alfawise BT-200 zit namelijk een microSD-kaart aansluiting. Via de knoppen op de speaker kun je naar het volgende of vorige nummer.

Alfawise-BT-200-Soundbar-Speaker-review-5

Als laatste is er zelfs een FM Mode aanwezig, waarbij je rechtstreeks kunt luisteren naar de radio. Om deze mode in te schakelen druk je de meegeleverde 3.5mm-kabel in de speaker, die dan dient als antenne. Vervolgens druk je drie keer op de “switch”-knop om de FM radio mode in te schakelen.

De speaker komt met een afstandsbediening. Deze afstandsbediening is erg compact en werkt prettig. Zo kun je het volume regelen, van nummer wisselen, nummers pauzeren, van mode wisselen of de speaker uitschakelen. De afstandsbediening werkt gewoon via infrarood.

Alfawise-BT-200-Soundbar-Speaker-review-6

De speaker praat in het “Engels” tegen je om bijvoorbeeld te laten weten dat de speaker aan het ‘pairen’ is of als je van mode wisselt. Dit is handig, maar de stem is wel ingesproken door iemand uit China, met een heel sterk Chinees accent.

Conclusie (voordelen / nadelen)
De Alfawise BT-200 heeft een strakke en moderne uitstraling. De speaker is slank en past daardoor prima onder een TV-monitor of op de kast zonder al te veel op te vallen. Het volume kan erg luid en de geluidskwaliteit is prima. De BT-200 is uitstekend te gebruiken als draadloze en bedrade speaker. De functies van de speaker, zoals de mogelijkheid om de speaker via Bluetooth te gebruiken of gewoon aan de TV aan te sluiten via RCA-kabels, maakt de speaker erg multifunctioneel. Ook de opties om gewoon een microSD-kaart te gebruiken of naar FM-radio te luisteren zijn erg handig. De lage adviesprijs maakt de speaker helemaal af.

Voordelen
– aantrekkelijke prijs
– luid en degelijk geluid
– mooie uitstraling
– ondanks de beschrijving een lange accuduur

Nadelen
– geen hele harde bass

Wil je de Alfawise BT-200 bestellen, dan kun je dat hier tijdelijk doen voor slechts €33.95.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.