Review Honor Band 5

Honor_Band_5_review_0Consumenten hebben steeds meer keuze uit smartwatches en fitnesstrackers en deze zogeheten wearables worden steeds betaalbaarder. De afgelopen weken hebben wij de voordelige Honor Band 5 mogen testen en in deze review lees je onze bevindingen.

Inhoud
Voordat we verdergaan over het product kijken we eerst even naar de inhoud van de verpakking. Honor levert de fitnesstracker in een klein wit doosje. Hierin vinden we naast de Honor Band 5 ook een “charging dock” om de fitnesstracker mee op te laden, een korte usb-kabel en een handleiding. De Honor Band 5 die wij hebben ontvangen heeft een donkerblauwe polsband, maar je kunt ook kiezen voor een zwarte of roze uitvoering.

Honor_Band_5_review_2

De Band 5 is de nieuwste fitnesstracker van Honor, die in Nederland verkrijgbaar is voor slechts €29,90. Ondanks de opvallend lage adviesprijs is de Honor Band 5 wel zeer compleet. Het eerste dat opvalt is het formaat en gewicht van de Honor Band 5. Door het slanke ontwerp en het gewicht van slechts 22 gram kun je de Band 5 de hele dag dragen zonder dat het begint te irriteren, iets dat bij grotere en zwaardere smartwatches soms wel het geval is. Het horlogebandje voelt goed aan en is flexibel waardoor het makkelijk om je pols is te positioneren. Dit is belangrijk, want dit maakt de hartmonitoring ook meer betrouwbaar.

Honor_Band_5_review_4

Een ander belangrijk punt is het scherm. Het scherm van de Honor Band 5 is met een formaat van 0,95-inch minder groot als de schermen op de meeste volwaardige smartwatches, maar het aanraakgevoelige AMOLED-scherm is wel erg fel en de kleuren komen goed over. Daarnaast reageert het scherm zeer goed op de aanrakingen, waardoor de Honor Band 5 prettig te bedienen is. Je kunt het scherm activeren met een polsdraai en vervolgens door het menu scrollen met veegbewegingen naar boven of naar beneden.

Honor_Band_5_watchfaces

Onder het scherm vinden we een aanraakgevoelige knop. Hiermee kun je snel terug naar het thuisscherm. Je hebt keuze uit tientallen ontwerpen voor het thuisscherm, ook wel watchfaces genoemd. Sommige watchfaces tonen enkel de tijd en datum terwijl andere watchfaces ook de accupercentage, de gezette stappen, de verbrande calorieën en andere gegevens tonen. Deze watchfaces kun je downloaden via de Huawei Health-app. Dezelfde app gebruik je ook om een verbinding te maken tussen je smartphone en de Honor Band 5. In de Huawei Health-app worden vervolgens al je gegevens, zoals de stappen, hartslag en sportactiviteiten opgeslagen zodat je deze eenvoudig terug kunt zien.

Honor_Band_5_review_3

De Honor Band 5 is voornamelijk gemaakt voor sporters en is daarom uitgerust met allerlei verschillende sportmodus, 10 om precies te zijn. Hieronder vallen ook zwemactiviteiten. De behuizing is daarom waterbestendig tot 50 meter diep en de Band 5 is voorzien van zwemslagherkenning. Dankzij de waterdichte behuizing hoef je je dus ook geen zorgen te maken tijdens regenbuien, het doen van de afwas of tijdens het douchen. Naast het meten van je hartslag, je stappen en je sportactiviteiten is de Honor Band 5 ook in staat om je slaap te monitoren.

Wat ook uniek is voor een fitnesstracker in deze prijsklasse is de aanwezigheid van een spO2 sensor. Dergelijke sensoren worden gebruikt om de bloedzuurstofspiegels tijdens en na het sporten te controleren. Na het uitvoeren van een scan kun je zien of er wel of niet voldoende zuurstof naar je spieren stroomt. Alles boven 90% wordt als gezond beschouwd.

De accuduur van de Honor Band 5 is ook niet mis. Tijdens onze testperiode moesten wij de Band 5 ongeveer elke 8 dagen aan de lader hangen, maar wanneer je de fitnessmonitoring nauwelijks gebruikt zou de accu tot maximaal 14 dagen mee moeten gaan. Uiteraard verschilt het aantal dagen per gebruiker, maar de meeste gebruikers kunnen de Band 5 zeker een volle week gebruiken op één acculading. Na ongeveer ander half uur aan de lader is de Band 5 weer volledig opgeladen. Opladen doe je via de meegeleverde charging dock die je aan de achterkant van de Honor Band 5 kunt klikken.

Honor_Band_5_review_1

Conclusie (Voordelen / Nadelen)

Een zeer handzame horloge, licht van gewicht met een compact uiterlijk en toch een duidelijk scherm. Eenvoudig te koppelen met je smartphone met overzichtelijke software. Je kan je eigen voorkeursschermen kiezen, en ook de polsdraai functies werkt goed. Heeft meerdere programma’s (fitness/sport, slaapmonitoring etc.), met hartslagmeter, calorieberekening en zuurstofmeting. Het horlogebandje voelt goed aan en is flexibel waardoor het makkelijk om je pols is te positioneren. Hierdoor is de hartmonitoring ook betrouwbaar. Het scherm reageert zeer goed op de aanrakingen en is makkelijk te bedienen. Bij dagelijks gebruik gaat de batterij gemakkelijk een volle week mee. Je krijgt dit alles voor slechts drie tientjes, wat best indrukwekkend is.

Voordelen.
– licht, compact en comfortabel
– duidelijk scherm met AMOLED-kleur
– aantrekkelijk geprijsd
– lange batterijduur
– spO2 sensor voor de fanatieke sporters

Nadelen.
– geen nadelen kunnen vinden

Wil je de Honor Band 5 kopen? Dan kun je dat hier doen via de officiële Nederlandse webwinkel voor slechts €29,90.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.