HTC en Google Werken Aan Nexus 8

Nexus-8-conceptHet is al een tijdje de vraag wanneer Google een nieuw Nexus toestel op de markt zal brengen en met wie Google deze zal ontwikkelen. Zo zijn er al geruchten geweest dat LG bezig zal zijn met de Nexus 6 en dat HTC de Nexus 8 zal ontwikkelen. Volgens de nieuwste geruchten zal Google inderdaad samen met HTC werken aan de Nexus 8.

Google staat er om bekend om Nexus toestellen te ontwikkelen in samenwerking met andere grote fabrikanten. Zo is de Nexus 7 gemaakt door ASUS, de Nexus 10 door Samsung, de Nexus 5 door LG en de Nexus One door HTC. Volgens de bronnen van Digitimes heeft Google voor de Nexus 8 weer gekozen voor een samenwerking met HTC.

De geruchten van de Nexus tablets moeten we wel met een korreltje zout nemen, aangezien de laatste Nexus geruchten niet met elkaar overeen komen. Zo hebben we al geschreven over een 8,9-inch en 10-inch Nexus tablet dat door HTC zal worden ontwikkeld. Terwijl enkele andere bronnen juist melden dat Samsung, LG of ASUS deze tablets zullen ontwikkelen. Wel hebben de meeste recente geruchten het over HTC en niet over de andere fabrikanten. We zullen dus even moeten afwachten welke geruchten juiste zijn en welke niet.

Wat we tot nu toe weten is dat de Nexus 8 mogelijk gaat beschikken over een 8,9-inch display, om te kunnen concurreren met de kleinere en grotere tablets. Ook zal het toestel volgens een anonieme Google-medewerker beschikken over een quad-core 64-bit Moorefield chipset, top-of-the-line specificaties en zal de Nexus 8 in juli worden aangekondigd.

via [tabletsmagazine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.