Nokia N1 Tablet Vanaf Eerste Week Januari Te Koop…In Azië

Het gaat al lange tijd niet bijster goed met Nokia. Toch proberen ze op de markt te blijven. En dat doen ze met een gloednieuwe tablet. Deze N1 tablet, met 7,9 inch scherm, moet al vanaf 7 januari in de verkoop gaan, maar dan wel eerst alleen in Azië. 

De N1 beschikt over een lcd-display met een resolutie van 2.048 bij 1.536 pixels en heeft een grote kijkhoek dankzij IPS. Het hart van het apparaat is de Intel Atom Z3580-processor met een snelheid van 2.3 GHz. Om de nieuwste apps goed te kunnen draaien, is er 2 GB geheugen aanwezig.

Voor je foto’s, video’s en muziek is er 32 GB aan opslaggeheugen in het apparaat geplaatst. Heb je meer opslagruimte nodig, dan is er een mogelijkheid om een microSD-kaart te plaatsen. De N1 kan foto’s en video’s maken met de 8 megapixel camera aan de achterzijde en een 5 megapixel camera aan de voorzijde. 

Met stereospeakers en een 5.300 mAh accu is de N1 wat betreft de hardware compleet. Nokia heeft ervoor gezorgd dat de tablet op Android 5.0 Lollipop draait. Vanaf 7 januari is de N1 dus te koop voor ongeveer 200 euro, maar of en wanneer de tablet op de Nederlandse markt komt, is nog niet bekend.

Eric Eissens

Schrijver van Reviews. Dol op gadgets, graag op de hoogte van alle nieuwtjes rondom Android, en kan nooit wachten op de nieuwste mobieltjes.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.