Boeing Blackphone Kan Zichzelf “Vernietigen”

Boeing is al een tijdje bezig met een smartphone. Het is alleen niet zomaar een smartphone. De Blackphone kan zichzelf ‘vernietigen’ in het geval van een veiligheidsbreuk. Om de beveiliging van de Blackphone kracht bij te zetten is Boeing een samenwerking aangegaan met Blackberry.

Blackberry zal zijn BES 12-platform verwerken in het Android-toestel. BES 12 geeft bedrijven de mogelijkheid om alle smartphones te beheren in één management tool. Ook de veiligheid en bescherming van gegevens is een kernfunctie van het platform. Hierdoor is BES 12 de veiligste oplossing voor bedrijven en overheden.

Behalve een aantal extra opties, dankzij BES 12, biedt de smartphone ook ondersteuning voor twee simkaarten, satellietontvangers, en een biometrische scanner. De Blackphone is bovendien zo beveiligd dat alle gegevens automatisch gewist worden als iemand het toestel probeert open te maken. 

Meer is er op dit moment niet bekend over dit mysterieuze toestel. Heel misschien wordt er meer onthuld tijdens het Mobile World Congress in Barcelona, dat in maart plaats zal vinden. 

Eric Eissens

Schrijver van Reviews. Dol op gadgets, graag op de hoogte van alle nieuwtjes rondom Android, en kan nooit wachten op de nieuwste mobieltjes.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.