BQ Aquaris M10: Eerste Tablet Met Ubuntu

BQ Aquaris M10 Ubuntu TabletCanonical en BQ hebben deze week een nieuwe tablet aangekondigd. De zogeheten BQ Aquaris M10 is de eerste tablet die op Ubuntu draait en kan ook als volwaardige Linux PC worden gebruikt.

BQ bracht eerder al twee smartphones uit met het Ubuntu besturingsysteem, maar een tablet met dit besturingssysteem was er tot nu toe nog niet. In samenwerking met Canonical heeft het bedrijf nu zijn eerste Ubuntu-tablet aangekondigd. Deze tablet kan met behulp van een hdmi-kabel worden aangesloten op een monitor, waarna de tablet als volwaardige Linux-PC kan worden gebruikt. Ook kan je een toetsenbord en muis via Bluetooth aansluiten, waarna de tablet automatisch de vertrouwde desktop-interface aanneemt.

Verder is er de mogelijkheid om apps in splitscreen te draaien op het 10,1 inch-scherm. Dit is ideaal als een gebruiker wil multitasken. Intern vinden we een 1,5 GHz quadcore MediaTek MT8163A-processor, 2GB werkgeheugen, een 12 megapixel camera en 16GB opslagruimte dat kan worden uitgebreid met een microSD-kaart. De tablet meet 246 x 171 x 8,2 mm en weegt 470 gram.

In het tweede kwartaal van 2016 zal de BQ Aquaris M10 op de markt verschijnen, maar een adviesprijs is nog niet bekend.

via [pcmweb]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.