BlackPhone Eind 2014 Pas Beschikbaar Bij KPN

blackphoneDe Blackphone is een smartphone voor mensen die zich zorgen maken over hun privacy. Deze privacyvriendelijke smartphone zal via KPN te koop worden aangeboden, maar doordat KPN het toestel nog uitgebreid wil gaan testen, zal de Blackphone waarschijnlijk pas aan het eind van dit jaar beschikbaar zijn. 

De Blackphone is ontwikkeld door de fabrikant GeekPhone en Silenct Circle, en draait op een zwaar aangepaste versie van Android om de privacy van de gebruiker te beschermen. Deze versie van Android heet PrivatOS en maakt het bijvoorbeeld mogelijk om per applicatie te bepalen wat de ontwikkelaar van deze app allemaal voor informatie mag inzien. Ook zijn er diensten voor versleuteld bellen, internetten en berichten sturen.

KPN heeft nu laten weten dat KPN het toestel eerst grondig zal gaan testen en dat het in ieder geval nog een paar maanden zal duren voordat ze de Blackphone zullen aanbieden.

KPN zou KPN niet zijn als we eerst zelf het toestel goed willen testen.

Het toestel wordt momenteel getest door KPN Product House, waarin met name de prestaties en compatibiliteit op ons netwerk wordt getest. Daarnaast vinden er securitytests plaats, zodat we kunnen verifiëren of de BlackPhone haar securitybelofte waar kan maken.

Als alle testen succesvol zijn afgerond zal de lanceringsdatum bepaald worden. De voorzichtige inschatting is dat de BlackPhone eind dit jaar op de markt zal komen.

De Blackphone zal een adviesprijs meekrijgen van ongeveer 460 euro en beschikt over een 4,7-inch display met een resolutie van 1280×720 pixels, een 2 GHz quad-core processor, 1GB werkgeheugen en 4G ondersteuning.

bron [allaboutphones]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.