Microsoft Heeft Goedkope Lumia Aangekondigd

Lumia 530Microsoft heeft vandaag de aantrekkelijk geprijsde Lumia 530 aangekondigd. De smartphone beschikt over een 4-inch display en krijgt een adviesprijs mee van 85 euro (exclusief BTW).

Het lijkt er op dat Microsoft druk bezig is met het ontwikkelen van goedkope toestellen om te kunnen concurreren met Android. Het marktaandeel van Android is naast het succes van toptoestellen van LG, Samsung, HTC en Sony ook te danken aan de goedkopere mid-range en budget smartphones. Door zelf ook budget smartphones op de markt te brengen kan Microsoft mogelijk een gedeelte van Android’s marktaandeel overnemen.

De Lumia 530 beschikt over een 4-inch display, een 1,2GHz Qualcomm Snapdragon quad-core processor, 512 MB werkgeheugen, 4GB opslagruimte dat door een microSD-kaart kan worden uitgebreid, een 5 megapixel camera en een 1430 mAh accu. Het toestel draait op Windows 8.1 en komt met 15 GB gratis cloudopslag op Microsoft OneDrive.

De Lumia 530 zal vanaf volgende maand voor onder de 100 euro in de winkels komen te liggen en komt met verwisselbare covers in de kleuren oranje, groen, donkergrijs en wit. Wanneer de smartphone in Nederland beschikbaar zal zijn is nog niet bekend.

bron [telegraaf]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *