“Samsung Werkt Aan Eigen Cameramodule Voor Galaxy S6”

Samsung-Galaxy-S5-CameraVolgens de Zuid-Koreaanse site ETnews ontwikkelt Samsung een eigen cameramodule voor de Galaxy S6. De camera zal worden voorzien van een  20 megapixel sensor en optische beeldstabilisatie.

Voorheen maakte Samsung gebruik van camerasensoren van Sony, maar volgens ETnews stapt Samsung daarvan af. De huidige Galaxy S5 is voorzien van een 16 megapixel Sony-sensor, maar de Galaxy S6 zal worden voorzien van een 20 megapixel sensor van Samsung, aldus de bron. De nieuwe sensor zal ook worden voorzien van optische beeldstabilisatie, een techniek waardoor scherpere foto’s kunnen worden gemaakt. Samsung zou al een jaar werken aan deze sensor.

Er gaan ook geruchten dat Samsung geen gebruik zal maken van Qualcomm’s Snapdragon 810-chipset, maar Samsung’s eigen Exynos Octa-Core processor. Verhittingsproblemen die voorkomen bij de Snapdragon 810-processor zou de reden zijn dat Samsung heeft besloten om de chipset niet in Samsung’s nieuwe vlaggenschip te plaatsen. Als Qualcomm de problemen ruim voor de aankondiging van de Galaxy S6 weet op te lossen is het echter goed mogelijk dat Samsung alsnog de Snapdragon-chip zal gebruiken.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.