Sony Toestellen Voorzien Van Nieuwe Beveiliging Tegen Diefstal

My-Xperia-Theft-ProtectionSony heeft een nieuwe dienst gelanceerd waarmee je je telefoon beter kunt beveiligen tegen diefstal. De dienst heet My Xperia Theft Protection en zorgt ervoor dat de dief zelfs na het terugzetten van de fabrieksinstellingen de gestolen smartphone niet kan gebruiken.

Volgens Sony is het voor dieven momenteel te makkelijk om een smartphone te stelen. “Een snel klusje en de dief heeft een apparaat in handen dat op de zwarte markt enkele honderden euro’s waard is“, aldus Sony. My Xperia Theft Protection (MXTP) moet het voor dieven minder aantrekkelijk maken om een smartphone te stelen, omdat een toestel onbruikbaar is en dus ook niet doorverkocht kan worden.

Door het gebruik van MXTP is het “flashen” van je toestel niet meer mogelijk. Dit is iets wat dieven normaal gesproken doen zodat de smartphone probleemloos kan worden doorverkocht.

Bestaande beveiligingen zijn doorgaans onderdeel van Android. Dit betekend dat deze beveiligingen zijn te verwijderen door bijvoorbeeld een softwarereparatie uit te voeren. MXTP is geen onderdeel van Android en dus niet makkelijk te omzeilen.

“My Xperia Theft Protection is veel dieper in de structuur van een Xperia-apparaat verwerkt. Het is verwerkt in het opstartprotocol van een Xperia-apparaat. Dit protocol is nodig om het besturingssysteem op te starten, maar is niet onderdeel van het besturingssysteem zelf. Verwijder je het besturingssysteem, dan blijft MXTP actief en daarmee je apparaat beschermd.”

Momenteel is de nieuwe beveiliging beschikbaar voor de Sony Xperia M4 Aqua, de Xperia Z4 Tablet en de Xperia C4. Het is niet bekend wanneer andere Sony toestellen deze beveiliging zullen ontvangen. Om MXTP te actieveren ga je naar de beveiliging tab in de instellingen-app en klik je op “Protection by My Xperia” om de beveiliging te activeren.

via [allaboutphones]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

2 Reacties

  1. Robert schreef:

    Ik heb de telefoon z3+ nou vanaf juni , vanaf vandaag is mijn telefoon in de beschermmodus gekomen zoals hierboven gemeld , echter bij het verifiëren geeft hij bij het inloggen van mijn Google account de foutmelding onjuiste gebruikersnaam en of paswoord , maar ik weet zeker dat dit goed is , zelfs als ik op de computer inlog met mijn Google account dan klopt alles , nu is mijn telefoon onbruikbaar omdat ie continue gelocked is , ,mooie beveiliging zo , nu maar op zoek naar een Sony dealer met mijn aankoopbewijs, want verder kun je niks meer

  2. Remco maarse schreef:

    Zins gisteren is ook mijn telefoon geblokt na hem opnieuw opgestart te hebben . Nu kan ik niets meer kom er niet meer in want ik weet geen van de fucking vragen elke keer zegt hij gebruikers naam en of wachtwoord verkeerd zak ik …. Met deze k.. Software godver doe alles op deze telefoon me werk alle mail en nou kan ik nergens meer bij julli worden bedankt k.. Sony

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.