Samsung Patenteert Drukgevoelig-scherm

Drukgevoelig scherm smartphoneSamsung heeft een patent aangevraagd voor een drukgevoelig scherm die hoogstwaarschijnlijk in de Galaxy S7 zal worden gebruikt. Een drukgevoelig scherm maakt het mogelijk om verschillende functies te activeren zodra je harder op het scherm drukt.

Na de introductie van force-touch in de Huawei Mate S en 3D-touch in de iPhone 6s lijkt het er op dat een drukgevoelig touchscreens de nieuwe standaard gaat worden voor high-end smartphones. Samsung voorziet zijn Galaxy S-toestellen graag van dergelijke snufjes en heeft een patent aangevraagd voor een vergelijkbare techniek. Opmerkelijk is dat Samsung dit patent al in april 2014 heeft aangevraagd.

Samsung Patent drukgevoelig touchscreen

Volgens eerdere geruchten zal het scherm van de Galaxy S7 beschikken over ClearForce-technologie, de zelfde technologie die ook aanwezig is in de Huawei Mate S. Het is dus opmerkelijk dat Samsung eerder zelf al een patent heeft aangevraagd voor een vergelijkbare techniek.

Samsung zal de Galaxy S7 begin 2016 officieel aankondigen. Tot die tijd kunnen we alleen speculeren of de Galaxy S7 gebruik maakt van ClearForce, van Samsung’s eigen technologie of dat de smartphone überhaupt wel een drukgevoelig scherm krijgt.

via [nieuwemobiel]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.