Samsung Toont 4K 5,5-inch Smartphonescherm Voor Virtual Reality

Samsung 4K 5.5-inch virtual realitySamsung heeft tijdens een conferentie in San Francisco een 4K ultra-HD scherm laten zien. Dit scherm is 5,5-inch groot en is bedoeld voor in virtual reality-brillen of daarvoor geschikte smartphones.

Tijdens de conferentie was alleen het scherm te zien, waardoor het onduidelijk is voor welke toestellen Samsung dit scherm wil gaan gebruiken. Het 4K scherm heeft een resolutie van 3840×2160 pixels, wat neerkomt op een pixeldichtheid van 806 pixels per inch. Een dergelijk scherm is “overkill” voor normaal smartphonegebruik, maar de lenzen in de VR-brillen vergroten het scherm waardoor de pixels zichtbaar zijn. Met deze hogere resolutie hoopt Samsung dit probleem op te lossen.

Volgens de bezoekers van de conferentie is het scherm zeer goed, met goede contrasten en felle kleuren. Bezoekers kregen echter wel de indruk dat het scherm een lage “frame rate” had. Mogelijk is Samsung nog niet klaar met de ontwikkelingen, aangezien een hoge frame rate is vereist voor de beste virtual reality ervaring.

Een woordvoerder van de Zuid-Koreaanse fabrikant heeft laten weten dat het scherm nog een prototype is en niet in de aankomende Galaxy Note zal worden gebruikt. We moeten dus nog even geduld hebben. Misschien is het scherm in 2017 wel klaar voor de massaproductie zodat deze kan worden gebruikt in de Galaxy S8 of de Galaxy Note die in 2017 zullen worden gepresenteerd.

via [tabletsmagazine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.