Gerucht: “Huawei Werkt Aan Eigen Alternatief Voor Android”

EMUI 3.0 skin HuaweiBronnen van The Information stellen dat de Chinese fabrikant Huawei werkt aan een eigen besturingssysteem voor smartphones. Huawei wil dit besturingssysteem alleen gaan gebruiken in noodgevallen.

Huawei zou nog niet van plan zijn om het besturingssysteem ook daadwerkelijk op zijn smartphones te installeren. Het is meer een “noodmaatregel” tegen de macht van Android-eigenaar Google. Momenteel draaien de toestellen van Huawei op Android met een eigen EMUI-skin.

Huawei is niet de enige fabrikant die overweegt om een eigen besturingssysteem te gebruiken. Zo werkt smartphone-gigant Samsung al enkele jaren aan het besturingssysteem Tizen. Tizen draait al op een aantal smartphones en werkt ook met andere apparaten zoals smartwatches en TV’s. Geruchten spreken zelfs over een volledige overstap naar Tizen, maar wij op de redactie denken dat dat niet gaat gebeuren.

Huawei zal volgens The Information zijn eigen EMUI-skin ook flink op de schop nemen. Hiervoor heeft de fabrikant de voormalig Apple-ontwerper Abigail Brody aangenomen. Het uiterlijk van EMUI is niet erg populair, waardoor Brody het nieuwe layout meer wil laten lijken op het populaire “Material Design” dat Google twee jaar geleden introduceerde.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *