Nexus-toestellen Krijgen Ingebouwde Spamdetectie

Android Nexus SpambeveiligingGoogle heeft een nieuwe feature aangekondigd die zal worden uitgerold naar de Nexus-toestellen van de fabrikant. Deze nieuwe functie geeft een waarschuwing als je wordt gebeld door een niet te vertrouwen nummer. Een soort spam-filter voor telefoongesprekken dus.

Je kan je tegenwoordig inschrijven in het Bel-me-niet-register om zo reclame-telefoontjes te voorkomen. Toch komt het nog vaak genoeg voor dat je een telefoontje ontvangt van iets waar je totaal geen behoefte aan hebt of van iemand die zich voordoen als een ander om je vervolgens op te lichten. De nieuwe feature van Google, die vooralsnog alleen wordt uitgerold naar de Nexus en Android One-toestellen, zal je in veel gevallen waarschuwen voordat je het telefoontje aanneemt.

Krijg je een oproep van een nummer die bij Google bekendstaat als een “spam-nummer” dan zie je een grote rode balk met de melding “vermoedelijke spambeller”. Zo weet je gelijk dat je het gesprek beter niet kunt aannemen. Het is namelijk goed mogelijk dat het een oplichter is. Je kan zelf aangeven of je wel- of niet gebruik wilt maken van de spamdetectie. Je kan deze aan- of uitzetten door de telefoon-app te openen en naar de instellingen te gaan. Klik op “meer opties” en “Beller-ID en spambeveiliging”.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.