Microsoft-apps Voortaan Vooraf Geïnstalleerd Op Lenovo-toestellen

Lenovo Phab 2 Pro TangoLenovo gaat Microsoft-apps voortaan vooraf installeren op een aantal smartphones van de Chinese fabrikant. Dit heeft Microsoft bekendgemaakt. De apps Microsoft Office, OneDrive en Skype komen standaard op de Android-toestellen te staan.

Om welke toestellen het precies gaat en wanneer de toestellen met de voorgeïnstalleerde Microsoft-apps op de markt verschijnen is niet bekend. Wel laat Microsoft weten dat de toestellen “in de komende jaren miljoenen keren worden verkocht“. Microsoft heeft in het verleden vergelijkbare deals gesloten met onder andere Samsung, Xiaomi, LG, Dell, Asus en Sony.

Details over de licentiedeal ontbreken, dus we weten niet hoeveel Microsoft heeft betaald. Microsoft heeft zelf nog steeds weinig succes met het uitbrengen van Windows Mobile-smartphones. Hierdoor is het bedrijf genoodzaakt om dergelijke deals te sluiten met Android-smartphone fabrikanten. Een woordvoerder van Lenovo zegt dat het installeren van Microsoft apps en services op de toestellen van Lenovo extra waarde toevoegt voor de consumenten

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.