December-update Lost WiFi-problemen Nexus 6P En 5X Op

Google Nexus - 5X 6PSinds een aantal maanden hebben verschillende eigenaren van de Nexus 6P en Nexus 5X problemen met de WiFi-verbinding van de toestellen. Google heeft echter een oplossing gevonden die via een update in december zal worden uitgerold.

Nadat Google in augustus een software-update met buildnummer NRD90M heeft uitgerold klagen mensen over een WiFi-verbinding die op willekeurige momenten wegvalt. Nadat de verbinding is weggevallen is het vervolgens erg moeilijk om weer verbinding te maken. Ook blijft de smartphone vervolgens continu zoeken naar een WiFi-verbinding en worden er bekende WiFi-netwerken weggelaten. Door het continu scannen loopt de accu een stuk sneller leeg.

Google heeft nu een oplossing gevonden voor het probleem, die in de volgende update zal worden uitgerold. Deze update zal vermoedelijk op de eerste maandag van december online worden gezet.

Om het probleem tijdelijk op te lossen moet je er voor zorgen dat WiFi altijd verbonden is. Deze funtie kun je vinden in “instellingen -> WiFi -> radertje -> WiFi behouden in slaap stand“. Zet deze op “altijd” om te voorkomen dat de verbinding verbroken wordt.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.