“Samsung Galaxy S8 Krijgt Geen Thuisknop En 3,5mm-poort”

samsung-galaxy-s7De doorgaans goedgeïnformeerde website Sammobile schrijft dat de aankomende Galaxy S8 van de Zuid-Koreaanse fabrikant Samsung onder andere beschikt over een AMOLED-scherm met een 2K-resolutie en een USB C-poort. Ook ontbreken er een aantal dingen, namelijk een thuisknop en een 3,5mm-koptelefoonaansluiting.

De Galaxy S8 krijgt volgens de laatste geruchten dezelfde 2K-resolutie als zijn voorganger, maar maakt gebruik van een rgb-indeling en zal minder stroom verbruiken. De PenTile-indeling die Samsung momenteel gebruikt telt met deze techniek in totaal 7.372.800 pixels, terwijl de rgb-indeling met de zelfde resolutie 11.059.200 pixels telt. Dit komt omdat bij een PenTile-indeling twee pixels een groene subpixel moeten delen. Met het blote oog zal er weinig verschil te zien zijn, maar in virtual reality is er wel een verschil zichtbaar. Dit komt doordat de resolutie in virtual reality wordt gehalveerd.

Samsung zal ook de thuisknop weglaten. Inplaats daarvan zal Samsung een vingerafdrukscanner integreren in het scherm van de Galaxy S8. Ook ontbreekt er een 3,5mm-koptelefoonaansluiting. Hierdoor heb je een usb-c-adapter nodig als je een standaard 3,5mm-koptelefoon wilt koppelen. Door het verwijderen van de 3,5mm-aansluiting blijft er meer ruimte over voor de accu en is het mogelijk om de behuizing dunner te maken.

Als laatste zal Samsung de Galaxy S8 waarschijnlijk voorzien van stereo speakers van Harman. Samsung zal dit bedrijf in 2017 vermoedelijk overnemen voor 8 miljard dollar.

Samsung zal de Galaxy S8 in februari op het Mobile World Congress in Barcelona aankondigen. We moeten dus nog een aantal maanden wachten voordat we de bovenstaande geruchten kunnen bevestigen.

via [techtastic]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.