TCL Start Mobile World Congress Met Introductie ‘BlackBerry KEYone’

BlackBerry KEYone MercuryBlackBerry heeft samen met de smartphonefabrikant TCL op de Mobile World Congress 2017 als eerste fabrikant de nieuwste smartphone aangekondigd. Het gaat om de BlackBerry KEYone die eerder in de geruchtenkring bekendstond als ‘Mercury’.

Sinds de introductie van de BlackBerry Priv in 2015 is er geen nieuw toestel met fysiek toetsenbord meer door een fabrikant op de markt gebracht. De BlackBerry KEYnote brengt daar verandering in, want dit toestel is uitgerust met een qwerty-toetsenbord onder het scherm

De KEYone is een smartphone met mid-range specificaties en beschikt onder andere over een 4,5-inch display met een resolutie van 1.620 x 1.080 pixels en een beeldverhouding van 3:2. Intern vinden we een Qualcomm Snapdragon 625 processor, 3GB werkgeheugen, 32GB opslagruimte dat kan worden uitgebreid met een microSD-kaart, een 12 megapixel camera aan de achterkant, een 8 megapixel camera aan de voorkant, een vingerafdrukscanner en een 3.505 mAh accu.

BlackBerry-KEYone

De BlackBerry KEYone draait op Android 7.1 Nougat. Dit is de nieuwste versie van Android die tot nu toe alleen aanwezig is op Google’s eigen Pixel-toestellen. Ook is er ondersteuning voor Quick Charge 3.0 en heeft BlackBerry de smartphone voorzien van extra beveiligingssoftware, waaronder BlackBerry DTEK en de BlackBerry Hub.

De BlackBerry KEYone zal dit voorjaar in Europa op de markt verschijnen, maar een adviesprijs is nog niet aangekondigd.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.