Nederlanders Relatief Zuinig Met Mobiele Data

mobiele-dataverbruikNederlandse smartphonegebruikers zijn relatief zuinig met hun mobiele data ten opzichte van gebruikers in andere landen. Dit blijkt uit een onderzoekers van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO).

Uit de cijfer van het onderzoek blijkt dat Nederlanders in 2016 gemiddeld 1,02GB per maand verbruikten. Nederland staat in de top 6 landen met het minste dataverbruik binnen de gepeilde landen. Belgen verbruiken met een gemiddelde van 860MB per maand nog minder dan Nederlanders.

Finland en Letland staan met een gemiddelde van 10,95GB per maand en 8,21GB per maand op de eerste en tweede plaats. Slowakije en Griekenland staan met 660MB per maand en 720MB per maand onderaan de lijst.

Uit een onderzoek van de Autoriteit Consument & Markt blijkt dat het mobiele dataverbruik in Nederland het afgelopen jaar met 63 procent is gestegen ten opzichte van een jaar eerder. Naar verwachting zal het gemiddelde dataverbruik in landen flink verder stijgen zodra telecomproviders onbeperkte databundels gaan aanbieden. In Nederland bieden Tele2 en T-Mobile dergelijke bundels aan sinds 2017, een jaar later dan het onderzoek van OESO.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.