Huawei Test Android P Voor Huawei Mate 10 Pro

Huawei Mate 10 ProGoogle heeft nog maar kort geleden Android P (versie 9.0) geïntroduceerd, maar fabrikanten hebben de nieuwste versie van Android al wat langer in handen. Nu is er een testversie van Android P opgedoken voor de Huawei Mate 10 Pro, waaruit we kunnen opmaken dat Huawei werkt aan de Android P-update.

Huawei introduceerde de Mate 10 Pro op 16 oktober 2017. Toen draaide de smartphone op Android 8.0 (Oreo) met de EMUI 8.0-schil, maar een update lijkt aanstaande. Dit blijkt uit een testbuild met Android P die in handen is van XDA.

Het gaat overigens wel om de Chinese variant van de software (ALP-AL00). De Android P-update is voorzien van EMUI 8.2.0 en heeft buildnummer 9.0.028. Mogelijk zal Huawei de update uiteindelijk voorzien van EMUI 9.0.

Huawei Mate 10 Pro Android P

Het zal nog wel even duren voordat Huawei de update volledig heeft afgerond en we kunnen moeilijk zeggen wanneer we de update mogen verwachten. Ook is het nog onduidelijk of Android 8.1 Oreo tussendoor zal worden uitgerold of dat de Mate 10 Pro gelijk de stap naar Android 9.0 zal maken.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.