Software-update Verwijderde Always-On Functie Op OnePlus 6

OnePlus-6-headerDe dag dat OnePlus de OnePlus 6 lanceerde, rolde het bedrijf ook gelijk een software-update uit voor de smartphone. De update introduceerde onder andere de mogelijkheid om de controversiële notch te verbergen, maar nu blijkt dat de update ook een functie verwijderde. Zo is de geliefde Always On-functie niet aanwezig op de OnePlus 6.

De eerste software-update bracht verschillende interessante functies naar de OnePlus 6, waaronder de superslowmotion-functie, de quick capture-modus in de camera-app en de optie om de notch te verbergen. Het ziet er echter naar uit dat de OnePlus 6 vlak voor de update een Always On-functie had, die na het installeren van de update verdween.

Always On is een functie voor toestellen met een OLED-scherm, waarbij bijvoorbeeld de tijd en datum altijd zichtbaar is, ook als je het scherm hebt uitgezet. De Always On-functie kost nog geen 1 procent batterij per uur, omdat slechts enkele pixels in gebruik zijn.

OnePlus-6-Always-On

De bovenstaande screenshot bewijst dat de OnePlus 6 de Always On-feature had, maar dat de update die tijdens de lancering uitkwam de modus heeft geschrapt. Alleen de Lift up Display-feature is nu nog beschikbaar.

OnePlus heeft geen verklaring gegeven voor de keuze om de functie te verwijderen, maar vermoedelijk ging de OnePlus 6 niet goed met de feature om, waardoor de accu te snel leegliep. De kans is dus aanwezig dat de feature later weer terugkomt, nadat OnePlus de nodige verbeteringen heeft doorgevoerd.

via [allaboutphones]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.