“Samsung Werkt Aan In-display Selfie-camera”

Samsung-Galaxy-S10-Ice-UniverseSmartphones krijgen een steeds groter scherm, waardoor er steeds minder ruimte overblijft voor de selfie-camera. Fabrikanten hebben tot nu toe al verschillende oplossingen gevonden, zoals een notch in het scherm of een uitschuifbare camera-module. Samsung werkt echter aan een camera die achter het scherm verwerkt kan worden.

Tijdens de 2018 Samsung OLED-forum heeft het Zuid-Koreaanse bedrijf aangegeven te werken aan verschillende OLED-gerelateerde technologieën. Het bedrijf werkt niet alleen aan een in-display vingerafdruksensor of sensoren voor achter het scherm, maar ook bijvoorbeeld aan een frontcamera die verwerkt zit onder het scherm. Hierdoor moet het straks mogelijk zijn om een smartphone op de markt te brengen waarbij het scherm echt de gehele voorkant in beslag neemt.

Volgens SamsungMobile.News heeft Samsung al verschillende werkende prototypes gemaakt waarbij de camera onder het scherm zit. De ontwikkelingen zijn waarschijnlijk nog niet zo ver dat we een dergelijke camera al op de Samsung Galaxy S10 kunnen verwachten, maar misschien weet Samsung ons toch nog te verrassen.

via [tabletsmagazine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.