Foto’s Gemaakt Met Pixel-smartphones Worden Niet Opgeslagen

Google-Pixel-3-XL-kleurenEen aantal gebruikers van de Pixel 2, Pixel 2 XL, Pixel 3 en Pixel 3 XL klagen dat gemaakte foto’s zomaar verdwijnen. Het lijkt er op dat foto’s die zijn gemaakt met de Google Camera niet goed worden opgeslagen.

Gebruikers klagen op Reddit en op de supportfora van Google over deze ‘bug’. Het gaat voornamelijk om mensen met een Pixel-toestel, maar er zijn ook klachten opgedoken van gebruikers met een andere Android-smartphone. Het lijkt dus te gaan om een wijdverspreid probleem.

Het opslaan van een foto lijkt mis te gaan wanneer de gebruiker na het nemen van de foto meteen naar het homescreen terug gaat of een andere applicatie opent. Het probleem komt voor in de Google Camera, die ook op smartphones van andere fabrikanten geïnstalleerd kan worden.

Op Reddit schrijft een gebruiker dat het probleem kan worden opgelost door HDR uit te schakelen. Mocht je HDR wel willen gebruiken bij het maken van een foto, wacht dan tot de hdr-verwerking op de genomen foto is toegepast voordat je de camera-app afsluit.

via [tweakers]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.