Nokia 8 en Nokia 7.1 Ontvangen Update Naar Android 9.0 (Pie)

HMD-Global-Nokia-7.1HMD Global is begonnen met de uitrol van de Android 9.0 Pie-update voor de Nokia 8 en de Nokia 7.1. Dit heeft topman Juho Sarvikas aangekondigd op Twitter.

Vanaf vandaag zal de Pie-update naar alle Nokia 8-gebruikers worden uitgerold, maar dit zal in fasen gebeuren. Hierdoor kan het zijn dat de ene gebruiker wat langer moet wachten dan de andere gebruiker. Naar verwachting zal het enkele dagen tot weken duren voordat iedereen de update binnenheeft.

Ook de gebruikers van de Nokia 7.1 ontvangen nu een update naar Android 9.0 (Pie). Deze update komt waarschijnlijk wat sneller binnen, aangezien verschillende Nederlandse gebruikers hebben aangegeven dat ze de update al hebben gedownload. De snelle uitrol heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat de Nokia 7.1 onderdeel is van het Android One-programma.

Vanwege dit programma is er ook een verschil tussen de updates op de Nokia 8 en Nokia 7.1. Zo is de Pie-update voor de Nokia 8 niet voorzien van Adaptive Battery, app-actions en Digitaal Welzijn. Ook werkt de nieuwe navigatiebediening niet en ontbreekt de nieuwe camera-interface.

via [androidplanet]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.