Phishing Hackers Maken Gebruik Van ING Storing

ING_logoDe ING bank heeft afgelopen weekend last gehad van een storing, waardoor mensen geen gebruik konden maken van de mobiele ING app en Mijn ING. Hackers hebben hier slim gebruik van gemaakt, door klanten door te sturen naar een phishingwebsite.

Nadat ING last kreeg van de storing hebben hackers een neppe ING-email gestuurd waarin staat dat ING is overgestapt op een betere beveiliging. Dit was volgens de email ook de reden dat mensen geen gebruik konden maken van de mobiele app en Mijn ING. Om de “beveiligingssoftware te activeren om vervelende omstandigheden te voorkomen” moesten de klanten opnieuw hun gegevens invoeren.

Wanneer gebruikers op de link klikten werden ze echter niet doorgestuurd naar de officiële ING website, maar naar een zogeheten phishingwebsite. Dit is een website die precies het zelfde lijkt, maar voor foute doeleinden wordt gebruikt. Eenmaal op de site aangekomen werden gebruikers om hun inloggegevens gevraagd en vervolgens om hun rekeningnummer, pasnummer, geldigheidsdatum, etc.

Hoeveel klanten hun gegevens hebben achtergelaten is niet bekend, maar volgens Security.nl hebben minstens 100 mensen geklikt op de link in de email.

via [techzine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.