Glass te Hacken, Maar Google Maakt Zich Niet Druk

Google-Glass-HackNederlandse ontwikkelaars hebben het voor elkaar gekregen om Google Glass te hacken. Hierdoor zou het mogelijk zijn om op afstand mee te kijken met wat de drager ziet.

Om de Google Glass te hacken moeten de hackers toegang hebben tot het apparaat. Via een mini-usb-stick, Wifi of applicatie op je telefoon kan vervolgens een ‘scriptje’ op de bril worden gezet dat de controle overneemt. De hackers kunnen daarna foto’s en video’s maken zonder dat de gebruiker dat in de gaten heeft. Op deze manier kunnen ze bijvoorbeeld je pincode of creditkaart gegevens achterhalen.

Doordat de hacker fysiek aanwezig moet zijn om de “hack” te installeren maakt Google zich nog niet al te druk. Door je Google Glass niet aan vreemden mee te geven of ergens onbewaakt te laten liggen zijn deze problemen te voorkomen.

Net als bij iedere mobiele telefoon, tablet of laptop, is het onverstandig om Glass uit te lenen aan iemand die je niet kent zonder toezicht. Meer in algemene zin adviseren we gebruikers om geen Glassware (apps voor Glass) te downloaden die niet afkomstig is van de officiele MyGlass-site, of de beveiliging van hun Glass deels uit te schakelen en deze vervolgens aan iemand anders te geven‘, aldus de woordvoerder van Google.

bron [volkskrant]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.