Bug Maakt Installeren van Betaalde Apps Op Android Wear Apparaten Onmogelijk

Moto-360-Android-WearDe eerste Android Wear smartwatches zijn eindelijk beschikbaar, maar door een ingebouwde beveiligingsvorm is het niet mogelijk om betaalde applicaties te installeren. Het is nog niet bekend wanneer Google met een oplossing voor dit probleem komt.

Het installeren van een nieuwe Android Wear app gaat via de Play Store op je smartphone of tablet. De app zal gewoon op je smartphone of tablet worden geïnstalleerd en via Bluetooth zal vervolgens ook een mini applicatie op je smartwatch worden geïnstalleerd. Met gratis applicaties geeft dit geen problemen, maar door een ingebouwde beveiligingsvorm is het installeren van de “mini app” niet mogelijk bij betaalde apps.

Android Wear encryptie

Door de ingebouwde beveiligingsvorm in betaalde apps, kunnen smartphones en tablets niet bij de benodigde bestanden om de installatie van de mini applicaties uit te voeren. Deze beveiligingsvorm zit echter niet in gratis apps, waardoor deze zonder problemen kunnen worden geïnstalleerd.

Naar verwachting zal Google zeer snel met een oplossing komen, omdat de LG G Watch nu al beschikbaar is en de Gear Live en de Moto 360 zeer snel zullen worden geleverd.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.